Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Şehidimizi gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurladık

Şehidimizi gözyaşlarıyla son yolculuğuna  uğurladık

Şırnak´ta meydana gelen helikopter kazasında şehit olan 13 askerden biri olan Yüzbaşı İlker Acar, Balıkesir´de son yolculuğuna uğurlandı.

Şırnak´ta meydana gelen helikopter kazasında şehit olan 13 askerden biri olan Yüzbaşı İlker Acar, Balıkesir´de son yolculuğuna uğurlandı. Binlerce vatandaşın katıldığı cenaze töreninde gözyaşları sel olurken, cenazeye Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ da katıldı.

Şırnak´taki helikopter kazasında şehit düşen Muhabere Yüzbaşı 37 yaşındaki İlker Acar´ın Türk bayrağına sarılı naaşı, dün gece askeri uçakla Balıkesir 9. Ana Jet Üs Komutanlığına getirildi. Vali Ersin Yazıcı, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, üst düzey komutanlar ve emniyet yetkililerinin de hazır bulunduğu karşılamanın ardından cenaze, devlet hastanesi morguna kaldırıldı. Şehit Acar´ın cenazesi dün saat 11.30´da morgdan alınarak, Paşaalanı Mahallesindeki evine getirildi. Dua edilmesi ve helallik alınmasının ardından Zağnospaşa Camii´ndeki törene geçildi.
Balıkesir Şehitliğinde Toprağa Verildi
Cenazeye katılan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ Şehit Yüzbaşı İlker Acar´ın ailesine taziyelerini ileterek, başsağlığı diledi. Öğle ezanının okunmasının ardından kılınan cuma namazı sonrasında hemşehrileri, Şehit Acar için son görevini yerine getirdi. Binlerce vatandaşın yer aldığı cenaze namazı sonrasında şehidin cenazesi askeri tören ile Balıkesir Şehitliğinde toprağa verildi.
Binlerce Kişi Uğurladı
Cenaze törenine Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Milletvekilleri Mahmut Poyrazlı, Kasım Bostan, Ali Aydınlıoğlu, Sema Kırcı, Mehmet Tüm, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Üniversitesi Rektör, Prof. Dr. Kerim Özdemir, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, askeri ve devlet erkânı, yakınları ile binlerce vatandaş katıldı.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli