Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Şehidimiz dualarla toprağa verildi

Şehidimiz dualarla toprağa verildi

Batman´da terör saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Okan Dinçer´in (29) şehadet haberi Balıkesir´i yasa boğdu.

 

Batman´da yol yapım çalışmasının emniyetini sağlayan askerlerin bulunduğu zırhlı askeri aracın geçişi sırasında PKK´lı teröristlerin asfaltın altına tuzakladıkları el yapımı patlayıcının infilak etmesi soncu şehit olan askerlerden Jandarma Uzman Çavuş Okan Dinçer (29), memleketi Balıkesir´de gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğur-landı.

Şehidin cenazesi Balıkesir 9. Ana Jet Üs Komutanlığı´na uçakla getirildi.
Şehit Okan Dinçer´in Türk bayrağına sarılı naaşı, Bigadiç ilçesine bağlı Bademli Mahallesindeki baba evinde helallik alınmasının ardından mahalle meydanına götürüldü.
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Okan Dinçer´in naaşı kılınan cenaze namazının ardından dualar ve tekbirler eşliğinde Bademli Mahallesi Mezarlığı´na defnedildi.
İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Muhterem İnce ve Vali Ersin Yazıcı, defin işlemlerinin ardından Şehit babasına Türk bayrağı ve Şehidimizin fotoğrafını verdi.
Törende, basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Ersin Yazıcı, şu ifadelere yer verdi: "Milletimizin huzur ve güvenliği için canlarını feda etmekten çekinmeyen şehitleri minnet, rahmet ve saygı ile anıyoruz. Teröre karşı tüm boyutlarıyla yürütülen etkin mücadele, kararlılıkla devam ettirilecektir. Milletimiz, bölücülere karşı kahramanca görev yapan bu vatan evlatlarını minnetle, şükranla anacak ve asla unutmayacaktır. Devletimiz, tüm birimleriyle, milletimiz de her bir ferdiyle, terör örgütlerine inşallah nefes aldırmayacak. Türkiye Cumhuriyeti bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine daha da kenetlenerek, bu hainlerin oyununu bozacaktır. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden bütün aziz şehitlerimize Allah´tan rahmet acılı ailelerine sabır diliyorum."
Törene, şehidin annesi Arife, babası Tezcan, kardeşi Oktay Dinçer ve yakınları ile İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Milletvekilleri Belgin Uygur, Yavuz Subaşı, Mustafa Canbey, Ahmet Akın, Ensar Aytekin, İsmail Ok, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Bigadiç Kaymakamı Altuğ Çağlar, Kepsut Kaymakamı Murat Atıcı, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Kınay ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli