Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıktı

Seçmen listeleri muhtarlıklarda  askıya çıktı

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) belirlediği seçim takvimine göre, 10 Ağustos 2014 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi için oluşturulan seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıktı.

Yüksek Seçim Kurulu`nun (YSK) belirlediği seçim takvimine göre, 10 Ağustos 2014 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi için oluşturulan seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıktı.
İlk defa halkın seçeceği Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi hazırlıklar devam ediyor.
 30 Mart Yerel seçimlerini geride bırakan seçmenler, 4 ay süreden sonra yeniden sandık başına giderek oy kullanacaklar. Cumhurbaşkanlığı seçimi heyecanının başladığı şu günlerde, seçim kurulları da seçmen listelerini mahalle muhtarlıklarına teslim etti. Mahalle muhtarları da teslim aldıkları listeleri askıya çıkardı.
Listelerin askıya çıkartıldığı muhtarlıklar arasında yer alan Erdek Zeytinli Mahallesi Muhtarlık ofisine gelen seçmenler asılan seçmen listelerinde isimlerinin olup olmadığını dikkatli bir şekilde inceliyor.
Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın, listelerde ismi bulunmayan veya bilgileri yanlış olan seçmenlerin, bağlı oldukları seçim kurullarına yazılı başvuruda bulunmaları gerektiğini belirtti. 
Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi mahalle muhtarlıkların da askıya çıkartılan seçmen listelerinin 9 Temmuz 2014 tarihinde indirileceği dile getiren Erdek Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın, bu arada YSK`nın www.ysk.gov.tr internet adresinden de bina bazında seçmen kayıtlarının sorgulamasının gerçekleştirilebildiğini sözlerine ekledi.
Haber : Sibel Ertan



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli