Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Seçmen Kağıtları Muhtarlıklarda

Seçmen Kağıtları Muhtarlıklarda

Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın, 30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerde oy kullanmak için gerekli olan seçmen kağıtlarının muhtarlıklarda olduğunu belirterek vatandaşlardan seçmen kağıtlarını almaları çağrısında bulundu.

Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın, 30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlerde oy kullanmak için gerekli olan seçmen kağıtlarının muhtarlıklarda olduğunu belirterek vatandaşlardan seçmen kağıtlarını almaları çağrısında bulundu.
30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan seçimlerle ilgili son adım olan seçmen bilgi (oy kullanma) kağıtları muhtarlıklara ulaştı.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı, Erdek Belediye Başkanı, belediye meclis üyeleri ile birlikte mahalle muhtarlarının da belirleneceği seçimler için vatandaşların seçmen bilgi kağıtlarını bağlı bulundukları muhtarlıklardan almaları gerekiyor.
Aydın: "Seçmen bilgi kağıtlarınızı mutlaka alın"
Seçmen bilgi kağıtlarının muhtarlıklara ulaştığını söyleyen Zeytinli Mahallesi Muhtarı ve muhtar adayı Ali Aydın, Yüksek Seçim Kurulu`nun Seçmen Bilgi kâğıtları ile ilgili bilgiler de vererek, seçmenlere, seçmen bilgi kâğıtlarını ihmal etmemeleri konusunda çağrıda bulundu. 
Aydın, "Seçimlerde, seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin, sandık atama işlemi ile nerede, hangi seçim çevresi ve bölgesinde, kaç numaralı sandıkta oy vereceğini gösterir belge (seçmen bilgi kağıdı) genellikle seçimlerden 21 gün önce gönderilmeye başlanır. Yüksek Seçim Kurulu`nun verdiği seçmen bilgi kağıtların dağıtımına 26 Şubat günü başladık ve oy kullanacak tüm vatandaşlarımızın şimdiden gelip seçmen kâğıtlarını almaları gerekiyor. Bilindiği üzere seçmen kağıdı almayan vatandaşlarımız seçim günü bu bilgileri almaması halinde çeşitli sıkıntılar yaşayabiliyor ve oylarını kullanma hakkını kaybedebiliyor. Hele ki yerelde hizmetin ön planda olduğu bu seçimlerde tüm vatandaşlarımızın oylarına sahip çıkması ve mutlaka sandığa gitmesi gerekiyor. Mahalle muhtarından büyükşehir belediye başkanına kadar her bir kademesinin önem arz ettiği bu seçimlerde son gün sıkıntı yaşamamak için tüm vatandaşlarımızı bilgi kağıtlarını almaya davet ediyorum" açıklamasında bulundu.
Aydın: "Yeniden adayım"
Diğer yandan 5 yıldır Zeytinli Mahallesi muhtarlığını da yürüten Ali Aydın, bu seçimde de mahalle muhtarlığı için aday olduğunu belirterek, seçimlerle ilgili temennilerde bulundu.
Aydın, açıklamasında "Zeytinli Mahallesi seçmen sayımız 1484 olup, mahallemiz seçmenleri için toplam 5 seçim sandığı Atatürk İlkokulu binasında kurulacaktır. 5 yıldır en iyi şekilde temsil etmeye çalıştığım mahallem için yeniden adayım. Şimdiye kadar teveccühlerini aldığımız vatandaşlarımızın bu seçimlerde desteklerini bekleyeceğiz. Büyükşehir olan Balıkesir`de bu yönetimin her kademesi artık büyük önem arz ediyor. Köylerin mahalle olduğu bu seçimlerde dolayısıyla muhtarlara da daha çok iş düşecek. Bu vesile ile halkın muhtarlık seçimlerinde de en az belediye başkanlıkları kadar hassasiyetle oy kullanmalarını temenni ederek, seçimin Balıkesir ve ilçemiz halkına hayırlar getirmesini diliyorum" diyerek sözlerini tamamladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı