Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Seçmen listeleri muhtarlıklarda

Seçmen listeleri muhtarlıklarda

31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler için seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıktı.

31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler için seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıktı.                     

Seçmen listelerinin askıya çıkmasıyla ilgili gazetemize bilgi veren Erdek Merkez Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın, 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak yerel seçimler nedeniyle Erdek İlçe Seçim Kurulu tarafından hazırlanan seçmen listelerinin tüm muhtarlıklara teslim edildiğini söyledi.
Seçmen listelerinin, 4 Ocak Cuma günü saat 08.00´de tüm muhtarlıklarda askıya çıkarıldığını belirten Aydın, seçmen listelerinin 17 Ocak 2019 Perşembe günü saat 17.00´ye kadar askıda kalacağı uyarısında bulundu.
Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: "Seçmen vatandaşlarımız 4-17 Ocak 2019 tarihleri arası askı süresinde muhtarlıklara müracaat ederek, isimlerinin olup olmadığını inceleyebilecekleri gibi, https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/index.html sitemizden ve https://www.turkiye.gov.tr/yukseksecim-kurulu-yurt-ici-secmen-kaydi-sorgulama sitesinden seçmen sorgulaması yapabileceklerdir. Askı listesinde isimleri olmayanlar yine 4-17 Ocak tarihleri arası askı süresi içerisinde adına kayıtlı fatura (elektrik, telefon, su) abonelik sözleşmesi, noterden tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden biri ile nüfus müdürlüğüne, sonra da nüfus müdürlüğüne tescil ettirdikleri adreste oy kullanabilmeleri için adres değişikliğinin uygunluğuna ilişkin belge ve ekleri ile İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı´na başvurmaları gerekmektedir. İlgililere önemle duyurulur.
Haber : Taygun Ertan



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli