Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Seçmen Listeleri Bugün Askıda

Seçmen Listeleri Bugün Askıda

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için seçmen listeleri bugün askıya çıkıyor. Listeler 12 Mayıs´a kadar askıda kalacak

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için seçmen listeleri bugün askıya çıkıyor. Listeler 12 Mayıs´a kadar askıda kalacak. Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), Yurt İçi Seçmen Kütüğü´nün güncelleştirilmesine ilişkin usul ve esasları belirleyen genelgesi Resmi Gazete´de yayımlandı.
Buna göre Yurt İçi Seçmen Kütüğü askı listeleri 2 Mayıs Çarşamba saat 08.00´de askıya çıkacak, 12 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00´de askıdan indirilecek.
LİSTEDE İSMİ OLMAYANLAR NE YAPMALI?
Listelerin 10 gün süreyle askıda kalacağını ve listelerde isimlerini bulamayan vatandaşların ilk olarak Erdek Nüfus Müdürlüğü´ne başvurması gerektiğini belirten Erdek Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın," Listeler bugün askıya çıkarıldı, 12 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00 de askıdan indirilerek güncelleşecektir. Seçmenlerimizin bu 10 günlük süre zarfında muhtarlık bölgelerine gidip, listelerde isimlerinin olup olmadığını kontrol etmeleri gerekmekte olup, çeşitli nedenlerle isimleri bulunmayan, yanlış yazılan ya da yerleşim yeri başka muhtarlık bölgesinde bulunup da kendi muhtarlık bölgesinde oy kullanmak isteyen seçmenlerimizin önce ilgili nüfus müdürlüğüne yerleşim yeri kayıtlarını yaptırmaları, oradan aldıkları belgeyi ilçe seçim kuruluna vermeleri gerekmektedir. Aksi halde oy kullanma hakkına sahip oldukları halde oylarını kullanamayacaklardır? dedi.
Haber:Taygun Ertan

 



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu