Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Seçmen listeleri askıda

Seçmen listeleri askıda

16 Nisan´da yapılacak anayasa değişikliği referandumu için seçmen listeleri askıya çıktı.

16 Nisan´da yapılacak anayasa değişikliği referandumu için seçmen listeleri askıya çıktı.
16 Nisan´da anayasa değişikliğine ilişkin yapılacak referandumda seçmen listeleri kesinleşti. 18 Şubat Cumartesi günü belirlenen listeler 26 Şubat Pazar gününe kadar askıda kalacak.

İtiraz için son gün 26 Şubat
Seçmen listelerine itiraz ve düzeltme yapmak için sadece son gün Pazar günü. Bugün başlayan itiraz süresi 26 Şubat Pazar günü saat 17:00´ye kadar muhtarlıklar ve nüfus müdürlüklerine yapılabilecek. Kayıtlarında yanlışlık, eksiklik, nüfus alan bilgisi değişikliği bulunan, askı süresi içinde yerleşim adresini değiştiren veya seçmen niteliğine sahip olduğu halde muhtarlık bölgesi askı listelerinde ismi bulunmayanlar listelere itiraz edebilecek.
Seçmen listesine Yüksek Seçim Kurulu (YSK)´nun sitesinden ve muhtarlıklardan ulaşılabiliyor. https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/ adresinden yapılacak kontrollerde, kendinizin seçmen olarak bulabilmeniz, hanenizdeki herkesin seçmen olarak görünmesi ve hanenizde tanımadığınız seçmen olup olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor.
YSK´nın sitesinde yapılacak kontrollerde sadece siz ve eviniz değil, apartmandaki diğer seçmenleri de görebileceksiniz. Apartmandaki seçmenlerin listesini apartman yöneticisi ile paylaşabilir ve seçmen kaydını doğrulayabilirsiniz.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Seçmen listeleri askıda
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli