Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Seçmen Bilgi Kağıtlarının dağıtımı başladı

Seçmen Bilgi Kağıtlarının dağıtımı başladı

Muhtarlar, seçmen bilgi kağıtlarını dağıtmaya başladı.

24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimleri için oy kullanacak vatandaşların seçmen bilgi kağıtları muhtarlar tarafından dağıtılmaya başlandı.
Erdek´te, Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerinde oy kullanacak vatandaşlar için güncellenen listeler ve seçmen bilgi kağıtları Erdek İlçe Seçim Kurulu tarafından muhtarlara teslim edildi.

24 Haziran´da yapılacak genel seçimlere ait seçmen bilgi kağıtları hakkında gazetemize açıklama yapan Erdek Merkez Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın, İlçe Seçim Kurulu´ndan seçmen bilgi kağıtlarını teslim aldıklarını söyledi.
Vatandaşların oy kullanmada aksaklık yaşamaması için seçmen bilgi kağıtlarını almaları çağrısı yapan Muhtar Aydın, dağıtım işleminin 17 Haziran Pazar günü sona ereceğini bildirdi.
Zeytinli Mahallesi Muhtarı Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Sandık seçmen listelerinin kesinleşmesinin ardından seçmen bilgi kağıtlarının dağıtılması işlemi başladı. İlçe Seçim Kurulu´ndan seçmen kağıtları bizlere 30 Mayıs 2018 tarihi itibariyle verildi. Vatandaşlar muhtarlıklara uğrayarak seçmen bilgi kağıtlarını alabilir. Hangi okul ve sandıkta oy kullanacaklarını öğrenen seçmenler gidip kolaylıkla oy kullanabilirler. Aynı zamanda YSK´nın internet sitesinden hangi sandıkta hangi numarada oy kullanacaklarını öğrenebilirler, kimlik veya sürücü belgesiyle seçimde oy kullanabilirler. Dağıtım işi en geç 17 Haziran Pazar akşamına kadar bitirilecek.?
Haber : Tuncay Ertan



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli