Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Seçimin huzuru ve güvenliği görüşüldü

Seçimin huzuru ve güvenliği görüşüldü

Seçimlerin Balıkesirde huzur ve güven içinde geçmesi için Vali Ahmet Turhan başkanlığında Seçim Koordinasyon toplantısı yapıldı.

Seçimlerin Balıkesir`de huzur ve güven içinde geçmesi için Vali Ahmet Turhan başkanlığında `Seçim Koordinasyon` toplantısı yapıldı.
Toplantıya Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Vali Yardımcısı Selda Dural, İl Jandarma Komutanı Salih Göldal, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, seçime katılacak siyasi partilerin il başkanları katıldı.
Vali Turhan, seçimlerde herhangi bir gerginlik çıkmaması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.
Anayasamıza göre seçimler bağımsız yargının denetim ve gözetiminde yapılmaktadır. İdare olarak bağımsız yargının emirlerini yerine getiren, yardımcı olan birim olarak bulunuyoruz diyerek konuşmasını sürdüren Turhan, "Hukuk devletinde ve demokraside seçimin unsurları, seçime katılan adaylar veya parti içinde çalışan kişilerin serbestçe, inançları doğrultusunda hareket etme imkanını sağlamak temel görevimiz. İnsanımızın en önemli hakkı olan seçim hakkını özgür iradesiyle kimsenin baskısı altında kalmadan, oyunu özgür bir şekilde sandığa yansıtmasını temin ederek, güven ortamı içerisinde kullanmasını sağlamak bizlerin görevidir. Bu çerçevede siyasi parti temsilcileri, il başkanlarının devlet kurumlarından beklentileri, yardım talepleri olabilir. Her türlü yardım talebinizde bizlere ulaşabilirsiniz. Huzur ve güvenliğin en iyi olduğu ilimizde seçimler herkese hayırlı olsun." dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli