Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Sebze-Meyveciler Odası Başkanı Alpsu: "Soğan ve patatesin fiyatı bir ay içinde düşer"

Sebze-Meyveciler Odası Başkanı Alpsu:

Bandırma Sebzeciler-Meyveciler ve Balıkçılar Odası Başkanı Erkan Alpsu, soğan ve patatesteki yüksek fiyatları değerlendirirken, "Hâlen soğanın kilosu 6 lira, patatesin ise 5 liradan satılıyor.

 Tabii ki yüksek fiyatlar vatandaşın alım gücünü üstünde" dedi.
Soğan ve patatesteki fiyat artışını bu yıl bu ürünlerin az ekilmesine ve ürünün tarlalarda zarar görmesine bağlayan Alpsu, şu değerlendirmede bulundu:
"Tabii, ürün az olunca fiyatlar yükseldi. Ancak bu durumun geçici olduğunu düşünüyorum. Ödemiş´ten sonra Niğde soğanının da piyasaya girmesiyle birlikte soğan ve patates fiyatlarında düşüş bekliyoruz. Aynı durum, domates için de geçerli. Hâlen Rusya´ya domates ihracatımız var. Bunun yanı sıra seralarımız tam anlamıyla devreye girmedi. Onları da devreye girmesiyle domates fiyatının da makul düzeye ineceğini tahmin ediyorum."
Taze patatesin stok yapılmaya uygun olmadığına ve pazarcı tarafından günlük satılması gerektiğine dikkati çeken Alpsu, "Zaten bizim esnafımız asla stokçuluk yapmaz" diye konuştu.
Soğan ve patates ithalini doğru bulmadığını belirten Alpsu, bu ürünlerin fiyatlarının bir ay içinde düşeceğini sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli