Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Savcı Kaya, HSYKya aday oldu

Savcı Kaya, HSYKya aday oldu

Erdek Cumhuriyet eski Savcısı Özgür Katip Kaya, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliğine aday olduğunu açıkladı.

Erdek Cumhuriyet eski Savcısı Özgür Katip Kaya, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliğine aday olduğunu açıkladı.
Anayasa değişikliği ile ilgili referandum oylamasında "Evet" çıkmasının ardından, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliği için ilk adaylar ortaya çıkmaya başladı. Halen Bursa Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Özgür Katip Kaya, HSYK üyeliğine aday olduğunu açıkladı. Toplam 16 yıllık Cumhuriyet Savcısı olan ve 6 yıldır birinci sınıf savcı olarak görev yapan bir çocuk babası Özgür Katip Kaya, HSYK üyelik adaylığı ile ilgili Adliye Sarayı`nda basın toplantısı düzenledi. "Birinci sınıf adalet hizmeti için Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliğine adayım. Kişisel olarak benimsediğim, bugüne kadar uyguladığım, HSYK üye seçildiğim takdirde mesleki görev süresince bağımsız ve tarafsız olacağım" dedi.
Ankara dışından HSYK`ya aday olanlara, Ankara merkezli "Mahalle Baskısı" olduğunu basın mensuplarına aktaran Savcı Kaya, kendilerinin taşralı olarak görüldüğünü ileri sürüp, kendilerine oy verecek yargı mensuplarının "Mahalle Baskısı" ile karşı karşıya olduğu şikayetinde bulundu.
Adaylık açıklamasının ardından, tarafsız ve bağımsız oy kullanılmasını engelleyici davranışlar ile karşılaştığını ifade eden Kaya, "Bizler ahalle baskısına maruz kalıyoruz. Bizleri taşralı olarak görenler, `Niçin aday oldunuz?` sorusu yöneltiyor. Böyle bir soru doğrudan olmasa da, eş dost aracılığı ile bize iletiliyor. Bizi desteklemek isteyen yargı mensubu arkadaşlarımıza, bizlere verecekleri desteğin boşuna olacağı havası yaratılmaya çalışılıyor" diye konuştu.
Ankara kaynaklı bu baskıların özellikle arttığını ifade eden Kaya, "Son zamanlarda, nitelikli unvanlara sahip olan meslektaşlarımızın, ben ve benim gibi aday olmak isteyenlerden rahatsız olduklarına tanık oldum. HSYK`ya aday olmak, sadece unvanlı hakim ve savcılara ait bir hak değildir" dedi.
HSYK`ya seçilecek üyelerin sadece Ankara tarafından belirlenmesinin, taşrada görev yapan hakim ve savcılara saygısızlık olarak niteleyen Kaya, "Meslektaşlarımızı küçük gören, değer vermeyen, hak ve özgürlüklerini yeteri kadar korumayan, bizlere karşı sorumluluklarını yerine getirmeyen ve bizleri kapısında saatlerce bekleten, memur gören anlayışı reddediyoruz. Bu tür anlayışa göz yumulması halinde, yeni ayrıcalıklı insanlara hizmet etmiş oluruz, yeni patronlar seçmiş oluruz, lütfen oyunuza sahip olun" dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli