Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Savaştepe cinayeti zanlılarına tahliye kararı

Savaştepe cinayeti zanlılarına tahliye kararı

Savaştepe´de okula giderken kaybolan ve 44 gün sonra cesetleri bulunan 10 yaşındaki kuzenler Büşra Karabacak ile Tuğçe Yıldırım´ı öldürdükleri şüphesiyle 11,5 yıl aradan sonra gözaltına alınıp tutuklanan 4 kişi, yeni adli tıp raporu doğrultusunda serbest

Savaştepe´de okula giderken kaybolan ve 44 gün sonra cesetleri bulunan 10 yaşındaki kuzenler Büşra Karabacak ile Tuğçe Yıldırım´ı öldürdükleri şüphesiyle 11,5 yıl aradan sonra gözaltına alınıp tutuklanan 4 kişi, yeni adli tıp raporu doğrultusunda serbest bırakıldılar.
Cezaevine gönderilen şüphelilerle, 11,5 yıl önce alınan doku örneklerinin tekrar karşılaştırılması için savcılık talepte bulundu. Önceden de 3 kez inceleme yapan İstanbul Adli Tıp Kurumu´na, tutuklulardan alınan kan örnekleri gönderildi. İstanbul Adli Tıp Kurumu bir kez daha, 11.5 yıl önce alınan doku örnekleriyle 4 zanlının kan örneklerinin uyuşmadığını bildirdi. Bunun üzerine şüphelilerin avukatları, tutukluluğa itiraz etti. Tutuklama kararını veren Savaştepe Sulh Ceza Hakimliği, 4 kişiyi serbest bıraktı.
Şüphelilerin 11,5 yıl sonra gözaltına alınıp tutuklanmalarına, bir vakıf üniversitesinin adli tıp bölümündeki incelemede, Seyhan Y. ve Ayhan Y. ile doku örneklerinin tuttuğu yolunda rapor ve-rilmesinin neden olduğu iddia edildi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli