Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Sarı´nın evine yumurtalı saldırı

Sarı´nın evine yumurtalı saldırı

Ölümle tehdit edildiğini açıklamıştı

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın tehdit edildiğini açıklamasının ardından evine geçtiğimiz akşam yumurtalı saldırı gerçekleştirildi. Polis, güvenlik kameralarını inceleme altına aldı.  Tehdit ve saldırı arasındaki bağlantılar araştırılmaya başlandı.

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı´nın evine yumurtalı saldırıda bulunuldu. Olay, 22 Kasım 2018 Perşembe akşamı, saat 22.50´de gerçekleşti. İlçe Emniyet Müdürlüğü, olayla ilgili araştırmaları, bölgedeki güvenlik kameralarını da izleyerek yapıyor.

TEHDİT EDİLDİĞİNİ HALKA AÇIKLAMIŞTI

Belediye Başkanı Sarı, 20 Kasım 2018 Salı günü Erdek´i, doğalgaz açılış töreni için ziyaret eden CHP Balıkesir Milletvekili ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Akın´ın da hazır bulunduğu cumhuriyet alanındaki konuşmalar sırasında, kendisini ölümle tehdit edenler olduğuna dikkati çekerken, şöyle demişti:

?Beni ölümle tehdit edenlere Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Erdek´te büfe verdi. Ben kimseden korkmam. Koruma da istemedim, silah da taşımıyorum. Başkaları gibi çakma değil, yürekten inancım var. İşin garibi beni tehdit edenlere Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Erdek´te büfe verdi. İşte biz bu zihniyetle mücadele ediyoruz.?

NE OLMUŞTU

İlçe Emniyet Müdürlüğü, daha önce isimlerini de bildirdiği iki kişi hakkında duyumlar alındığını belirterek, Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı´yı bilgilendirdi. Emniyet tarafından koruma isteyip istemediği sorulan Sarı, koruma talep etmediğini emniyete iletti. Başkan Sarı´nın koruma talep etmemesi üzerine, kendisine 03.08.2018 tarihinde bir tebliğ ve tebellüğ belgesi gönderilerek, yine söz konusu iki kişinin isimleri verilip koruma talebi bulunmadığı belirtilerek herhangi bir olaya meydan verilmemesi için polislerin telefon numaraları bildirilerek olası gelişmelerden ivedilikle bilgilendirilme istendi.

 

Sarıdan yumurta saldırısı açıklaması

 

?Erdeklilerin bana güveninden rahatsızlar?

 

 Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, evine yapılan yumurtalı saldırı olayıyla ilgili olarak sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

 

Sarı´nın açıklaması şöyle:

?Bu zavallıların moralsizliğinin sebebi belli! Tüm sıkıntılara rağmen Erdek halkının şahsıma güveni?Teşekkürler sevgili hemşehrilerim.

Bu azgınlıklarının esas nedeni, AK Parti´nin Balıkesir genelinde tüm ilçelerde yaptırdığı kamuoyu araştırmasında halkının en çok güvendiği 2. belediye başkanı olarak çıkmamdan kaynaklanıyor. 1. sırada % 72 destek ile Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, 2. sırada % 68 destek ile Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı?TEŞEKKÜRLER ERDEK?

Haber Merkezi

 



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli