Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Sarı´nın çalışma raporu kabul edildi

Sarı´nın çalışma raporu kabul edildi

Ak Partili meclis üyelerinin gündeme getirdiği katı atık toplama ücretlerinin kaldırılması teklifi reddedildi

Erdek Belediyesi´nin nisan ayı meclis toplantısının ikinci bileşimi dün gerçekleşti. Sekiz gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı toplantı üç saat sürdü. Gündemde mülkiyeti Erdek Belediyesi´ne ait olan maşatlık bölgesindeki otelin 10 yıllık süreyle kiraya verilmesi teklif edildi. Ak Partili meclis üyeleri ,?yap-işlet -devret ? yöntemiyle 10 yıllığına kiraya verilmesini reddederek 2019 yılına kadar kiralanmasını istedilerse de CHP´li meclis üyelerinin ?evet? oyuyla bu madde meclisten geçerek belediyeye ait otelin 10 yıllığına kiralanmasına karar verildi. Belediye bünyesinde bulunan müdürlükler ve çalışma yöntemlerinde değişiklik yapılması oy birliği ile kabul edilirken, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´ya Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi´yle Erdek Belediyesi arasında kurumsal işbirliği protokolü gereği sözleşme yapma ve borçlanma yetkisi verilmesi yine CHP´li üyelerin oylarıyla oy çoğunluğu ile kabul edildi. 

Katı atık toplama ücretine devam
Nisan ayı meclis toplantısı ikinci bileşiminde Ak Partili meclis üyeleri, katı atık toplama ücretlerinin alınmasının durdurulmasını teklif etti. Konuyla ilgili Ak Parti grubundan söz alan meclis üyesi Pakize Ciciler, alınan bu bedellerin fahiş fiyatlar olduğunu söyleyerek, "Atık toplama bedeli olarak alınan bu paralar fahiş fiyatlar. Geçmiş yıllarda olduğu gibi alınan bu bedeller yarın öbür gün geri ödenmesi istenilmesi durumunda belediye büyük bir yükün altına girer ve çok fazla sayıda bu konu hakkında açılan dava var. Biz o yüzden bu bedelin alınmasının durdurulmasını teklif ediyoruz." dedi. Ciciler´in ardından söz alan Başkan Sarı ise bu ücretlerin alınmadan bu hizmetlerin yapılmasının ve sürdürülebilir olmasının imkanı olmadığını savunarak oylamaya geçildi. Yapılan oylama sonucunda gündeme taşınan katı atık toplama ücretlerinin alınmasının durdurulması talebi yine CHP´li meclis üyelerinin oy çokluğu ile reddedildi.
Başkan Sarı´nın çalışma raporu kabul edildi
Gündemde bulunan maddelerin görüşülerek karara bağlanılmasının ardından Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın 1 yıllık çalışma raporunun görüşülmesine geçildi. Erdek Belediyesi Denetim Komisyonu üyeleri Burhan Karışık, Mehmet Ali Tetik ve Pakize Ciciler´in hazırladığı denetim komisyonu raporu meclis üyelerine okunurken, komisyon raporunun sonunda Erdek Belediyesi´nin çalıştırdığı Kaya The Rock eğlence merkezi ve Artaki Marina Balık Restoran´ının zarar etmesi ve çeşitli etkinliklere fazla para harcaması yapılması nedeniyle daha dikkatli davranılması gerekildiği uyarıları yapıldı.
Denetim Komisyonu raporlarına göre Kaya The Rock Disco 186 bin, Artaki Marina Balık Restoran´ın ise 292 bin lira zarar ettiği vurgulandı. Ayrıca geleneksel duruma dönüştürülen heykel sempozyumu için de Erdek Belediyesi´nin kasasından 250 bin lira para çıktığı hatırlatıldı.
Denetim raporunun okunmasının ardından Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, 1 yıllık çalışmalarını hazırladığı bir slayt eşliğinde meclis üyelerine sundu. 2016 yılı içinde yapılan ve devam eden çalışmaların yer aldığı sunumda Başkan Sarı, projelerden de bahsetti. Ekonomik ve fiziki yapı ile sosyal ve kültürel çalışmalarından da söz eden Başkan Sarı, denetim komisyonun kendisine yönelttiği eleştirilere de yanıt verdi. Erdek Belediyesi´nin eğlence merkezi ve restoran işletmesine karşı olmadığını vurgulayan Sarı, "Belli bir dönem içinde belediyemizin turizm sektörleri arasında lokomotif görevi gören eğlence merkezi ve restoran işletmesinin bence bir sakıncası yok. Çünkü bugün Erdek´te böyle bir eğlence merkezini işletebilecek kabiliyete sahip bir yatırımcının olduğunu düşünmüyorum. Biz belediye olarak restoranı da diğer yatırımcılara teşvik olsun diye açtık. Erdek´te gerçekten yatırımcı sıkıntısı yaşanıyor. Durum böyle olunca da bir turizm yöresi olan Erdek´te bu yükün altına girmek belediyeye kalıyor. Zarar etmemiz konusuna gelince, eğer ki 15 Temmuz olmasaydı, zarar edeceğimizi düşünmüyordum. Zaten 15 Temmuz sonrası ülke turizm sektörü olarak büyük zararlara uğradık. Bu nedenlerle bu yıl da Erdek Belediyesi olarak bu işleri bir kez daha deneyeceğiz. Eleştirilerinize saygı duyuyorum, ancak ilçemizde bu işlerde yatırım yapacak bir sermayenin olmadığını da biliyorum." diye konuştu.
Yapılan sunum ve görüşlerin bildirilmesinin ardından yapılan oylamada 2016 yılına ait çalışma raporu Ak Partili meclis üyelerinin ret oyuna rağmen CHP´li üyelerin oy çokluğuyla kabul edildi.
Haber : Taygun Ertan



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli