Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Sarıkamış Şehitleri dualarla anıldı

Sarıkamış Şehitleri dualarla anıldı

Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılı anma etkinlikleri kapsamında Balıkesir'de yürüyüş düzenlendi.

Sarıkamış Harekatı’nın 100. yılı anma etkinlikleri kapsamında Balıkesir’de yürüyüş düzenlendi.
Sarıkamış şehitleri şehadetlerinin 100. yılında Balıkesir’de düzenlenen “Asrın Yürüyüşü” etkinliğinde saygı, rahmet ve minnetle anıldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında Balıkesir Zağnos Paşa Camii önünde bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde bayraklar ve pankartlarla yürüyüşe katıldı.
Zağnos Paşa Cami önünde toplanan vatandaşlar dev Türk Bayrağı ile birlikte oluşturulan kortej halinde yürüyüş gerçekleştirdi. Zağnos Paşa Camiden Yeni Çarşı, Milli Kuvvetler Caddesi üzerinden Toplu Taşıma Merkezi’ndeki Salih Tozan Kültür ve Sanat Merkezi’nde sona eren yürüyüşün ardından salonda bir program düzenlendi.
Salih Tozan Kültür Merkezinde devam eden etkinlikte, Kuran’ı Kerim tilaveti okundu, ‘beyaz hüzün’ Sarıkamış’ta şehit olan 90 bin asker için dua edildi.
Sarıkamış’ın bilinmeyen yönleri adlı konuşma ile devam eden program Sarıkamış türküleri ve şiirleri konukların yüreklerine 90.000 şehidimizin acısı yüreklere salındı. Dualarla başlayan anma etkinliklerimiz dualarla sona ererken katılımcılara lokma ikramında bulunuldu.
Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü’ne Vali Mustafa Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Garnizon ve Okullar Komutanı Tuğgeneral Lokman Ali Yılmaz, 9. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral İshak Dayıoğlu, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Baro Başkanı Av. Yaşar Meyvacı, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu diğer daire müdürleri, bir çok Oda ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.



  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı