Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Sarıkamış Şehitleri Balıkesir´de anılacak

Sarıkamış Şehitleri Balıkesir´de anılacak

Sarıkamış Harekatı henüz bıyıkları yeni terlemiş gencecik delikanlıların Allahuekber Dağlarında yazdıkları Şahadetin adı.

Sarıkamış Harekatı henüz bıyıkları yeni terlemiş gencecik delikanlıların Allahuekber Dağlarında yazdıkları Şahadetin adı.
Sarıkamış Harekatı eksi 45 derecede yazlık giysilerle ve patlamış çarıklarla Allah´ a ve elçisine yürüyen erlerin hikayesidir. Civanmert yiğitlerin inandıkları değerler uğruna anadan, yardan ve serden geçişlerinin hikayesidir.
22 Aralık 1914- 15 Ocak 1915 tarihleri arasında Enver Paşa komutasında Sarıkamış´taki Rus kuvvetlerini püskürtmek isterken şiddetli soğuklara yenik düşen şehitlerimiz için düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı 8 Ocak 2017 Pazar günü sabah saat 7.30 da Yıldırım (Eski) Camiinde Sabah Namazı Buluşması ve Kur´an-ı Kerim Tilaveti ile başlayacak. Saat 09.30 da yürüyüşten önce tüm katılımcılara üzeri bayrak işlemeli kaşkol, bere hediye edilecek. Zağnos Paşa Camii önünde saat 10.00 da Sarıkamış Şehitleri için başlayacak olan yürüyüş, mehter takımı eşliğinde Kurtdereli Spor Salonu önünde son bulacak.
Kurtdereli Spor Salonunun önünde düzenlenecek törende Balıkesir Gençlik Merkezi Dil Eğitimleri Atölyesi gençleri İşaret Dili anlatımıyla İstiklal Marşı okunacak. Ardından Kur´an-ı Kerim Tilaveti, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yer alacak.
Program Balıkesir Gençlik Merkezi Edebiyat Kulübü üyesi bir gencin günün muhteviyatına uygun şiir okuması ve tören sonunda şehitlerin ruhuna okunacak dua ve yürüyüşe katılanlara yapılacak ikramlarla son bulacak.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false