Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Sarıgül, Bandırma Cezaevi önünde

Sarıgül, Bandırma Cezaevi önünde

Genel af çağrısı: “Affet Türkiye’m”

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Bandırma Açık Ceza İnfaz Kurumu önünde gazetecilere yaptığı açıklamada hükümete, cezaevlerindeki mahkumlar için “genel af” çağrısında bulundu.

Bu konudaki ilk çağrılarını 9 Nisan’da yaptıklarını belirten Sarıgül, bu çağrısının siyasi değil, vicdani olduğunun altını çizerek şunları söyledi:

“Bu af çağrısını, kader mahkûmları için yapıyoruz. Anneler, babalar, çocuklar için af çağrısında bulunuyoruz. Toplumsal barış için af çağrımızı yineliyoruz. 6 milyon Suriyeliye kucak açan Türkiye’nin, 250 bir kader mahkûmuna da aynı şekilde kucağını açmasını bekliyor ve sicil affı çıkarılmasını da bekliyoruz. Ülkemizde halen 5 bin çocuğun anne veya babası cezaevinde bulunuyor. Bu çocuklarımızın psikolojik durumlarının düzelmesi için af talebimiz var. Kısacası toplumsal barış ve kardeşlik için af çağrısı yapıyor ve ‘Affet Türkiye’m’ diyoruz.”

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Sarıgül, son günlerde, AKP Hükümeti’nin, Nato politikaları ile ilgili değerlendirmelerini doğru bulduğuna işaret ederek, “Amerika da bize gölge etmesin, başka ihsan istemez” dedi.

Halen ülkemizde gençler arasında uyuşturucu madde kullanımının çok yaygın olduğuna dikkati çeken Sarıgül, 100 bin dolayında gencin, bu suç nedeniyle cezaevinde bulunduğunu öne sürdü.

Sarıgül, “Muhalefetin 6’lı masası hakkında ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki sorusuna da “Bu masa çok erken kuruldu. Bu durum, iktidarın da işine geldi. Altılı masa konusunu devamlı gündeminde tutan iktidar, yaşam pahalılığı ve gitgide kötüleşen ekonominin konuşulmasının önüne geçti. Yani bu konuda muhalefeti ofsayda düşürdü” yanıtını verdi.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, 2023 seçimlerindeki yeni ittifaklar ve cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda düşüncelerini açıklamayı erken bulduğunu belirterek, “Türkiye, iki seçim ittifakına mahkûm edilemez. Yeni ittifaklar da olabilir. Bu konular hakkında seçime 4-5 ay kala konuşacağız” dedi.

ÖNDER BALIKÇI



Sabahaddin bodur
31.05.2022 23:01:57
Affın her türlüsüne karşıyım .suçu işle af.vergiyi ödeme af .cezayı ödeme af.eyt liye af ben dört sene bekledim emekli olmak için benim ekonomoik zararım ne olacak o zaman kanun öyle ise bugün niye böyle

Anahtar Kelimeler: Sarıgül Bandırma Cezaevi önünde
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı