Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Sarı`dan, Asa`ya Hodri Meydan!

Sarı`dan, Asa`ya Hodri Meydan!

Gazetemiz ve diğer yerel gazetelerde yer alan Hidamet Asa`nın açıklamalarına yanıt veren Hüseyin Sarı, birçok konuya da açıklık getirdi.

Gazetemiz ve diğer yerel gazetelerde yer alan Hidamet Asa`nın açıklamalarına yanıt veren Hüseyin Sarı, birçok konuya da açıklık getirdi.
Hüseyin Sarı, Birlik Başkanı Hidamet Asa`nın kendisine yönelik yaptığı açıklamada “Seçimi kazandığı takdirde 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi`ni, Marmarabirlik`ten ayırmayı düşünüyor” iddiasını ise net bir dille yalanlayarak "Sayın Hidamet Asa, seçimi kazanırsam Marmarabirlik`ten Erdek`i ayırmayı düşündüğümü ifade ediyormuş. Benim nerede ve ne zaman böyle bir açıklamam olmuş doğrusu merak ediyorum. Kulaktan dolma bilgiler ile kahve köşelerinde üretici ortakların arasında dedikodu yapmak ve yalan söylemek birlik başkanına hiç yakışmıyor. Marmarabirlik’in üç kurucu kooperatifinden biri olan Erdek için bunu söylemek hangi akıl ve mantığa sığabilir? 3 yaşındaki çocuğa anlatsanız, bu yalana inanmaz. Üretici ortaklarımız zaten inanmaz." dedi.
Seçim çalışmaları kapsamında gece toplantıları düzenleyen Başkan Sarı, Ercan Cafe`de yaptığı konuşmada, "Erdek`in 4 yıl boyunca birlik üst yönetiminde temsil edilememesine neden olanlar üreticinin karşısına çıkarak, bu durumu açıklasınlar" dedi. Sarı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’ne başkan seçilen Refi Taviloğluoğlu, 2011 yılında yapılan kongrede Marmarabirlik Yönetim Kurulu’na aday olmak için başkanlıktan istifa etmiştir.

Sayın Hidamet Asa Bey, Taviloğlu`nu listesine bile almayarak listesine Mustafa Gümüştaş`ı yazmıştır. Ancak kongre esnasında Mustafa Gümüştaş`ın isminin listeden silinmesine göz yumarak, hatta destekleyerek, Erdek`in 4 yıl boyunca birlik üst yönetiminde temsil edilememesine neden olmuştur. Şimdi kendisine soruyorum. Dönemin hangi siyasi baskısı Refi Taviloğlu`nu listeye yazdırmamış ve Mustafa Gümüştaş ismini listeye yazdırmıştır? Ve yine ne oldu da listeden Gümüştaş isminin üstü çizilmiş ve Erdek`in 4 yıl söz hakkı elinden alınmıştır? İşte Erdek`in söz hakkının elinden alınmasını sağlayan irade ve buna destek olan kişiler çıksın üreticilerimize açıklasınlar. "
Yardımlaşma fonundan alınan para ile yapımına başlanılan zeytinyağı fabrikası ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Sarı, "700 ton yağ rekoltesi olan bir ilçede kurulan fabrikanın kâr elde etmesi imkansızdır. Bu fabrikanın kâr edebilmesi için mutlaka ve mutlaka birlik yönetimine devredilmesi gerekmektedir. Mevcut yönetim tarafından yardımlaşma fonunda biriken para ile birilerine para kazandırma hırsı ile yapımına karar verilen yağ fabrikasına fondaki para yeterli olmayınca birde gittiler sizlerden habersiz kredi çektiler. Şimdi bu krediyi sizden habersiz yaptıkları kesintiler ile kapatmaya çalışıyorlar " dedi.
Başkan Sarı, konuşmasında Birlik Başkanı Hidamet Asa`ya şu soruları yöneltti:
"2011 yılındaki Marmarabirlik genel kurulunda hangi siyasilerden, ne teklifleri almıştır? Mustafa Gümüştaş`ın ismini kendisine kim önermiştir? Belediye Başkanı seçilmemin ardından bana yaptığı ziyarette benden Birlik Yönetim Kurulu için bir isim istemiş midir? Ben kendisine kimin ismini önermişimdir? Hidamet Bey, mevcut delegeler arasından kimin ismini önerdiğimi açıklamalıdır.
2011 yılında yapılan kongrede Erdek Kooperatifi’nin yönetimin dışında kalmasını kim veya kimler organize etmiştir?"
Birlik Başkanı Asa`yı basının karşısına davet eden Başkan Sarı, "Sayın Hidamet Bey’i yazılı açıklama yapmaya değil, omurgalı bir şekilde inançlı bir insan olarak bir elimiz Kur`an-ı Kerim’e basılı, diğer elimiz vicdanımızda basının karşısına sorduğum soruları cevaplamaya ve doğruları konuşmaya davet ediyorum." dedi.



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli