Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Sarı´dan personeline teşekkür yemeği

Sarı´dan personeline teşekkür yemeği

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, ?Erdek Zamanı? Festivali´ndeki emekleri nedeniyle belediye personeline bir teşekkür yemeği verdi.

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, ?Erdek Zamanı? Festivali´ndeki emekleri nedeniyle belediye personeline bir teşekkür yemeği verdi.
Belediyeye ait ?Artaki Et-Balık Lokantası?nda verilen yemekte konuşan Sarı, aslında belediye tarafından yapılan festivallere karşı olduğunu, bu festivallerin, turizm sektörü tarafından yapılması gerektiğini vurgularken, şunları söyledi:
?Ancak festivallere Erdek´te, geçimlerini bu sektörden sağlayanlar hiç sahip çıkmıyor. Birkaç istisna dışında bu festivalde de öyle oldu. Oysa bu festivallerin, onlara yararı var. Örneğin, meydanda yapılan bir konserde en çok kazancı esnaf sağlamıyor mu? Elbette ki Erdek´e, yaz sezonunda konuklarımızı bekliyoruz ama turizmin, Erdek Belediyesi´ne hiçbir yararı yok, hatta zararı çok. Çünkü turizmin maddi-manevi yükü bizim sırtımıza yükleniyor. Aslında, Erdek´in gelirinin % 54´ü tarıma dayalı. Yani ana gelirimiz tarım.? 

Kendisini Erdek´e adadığını belirtirken, ?Bu işe para-pul için girmediğimi düşmanlarım bile biliyor. Festival için çalışanlarımızla birlikte elimizden geleni yaptık. Ancak bu işin mimarı, Yeşil Valiz Sorumlu Turizm Derneği Başkanı Arzu Kutucu Özenen´dir. O, hepimizden çok Erdek´i, Kapıdağ´ı tanıdı ve büyük emek harcadı. Ona da teşekkür borçluyum? dedi.
Erdek´te yaşayan yazlıkçıları, ilk adres olarak Erdek´i göstermeye bir kez daha davet eden Sarı, ?Eğer, hâlen 34 bin olan nüfusumuzu 50 binin üzerine çıkarabilirsek, İller Bankası´ndan gelecek paramız artacaktır. Bu para, Erdek için kişi başına 210 liradır. Hatta, bu durumda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin kasasına bile kişi başına 300 lira girecektir? diye konuştu.
Gecede sahneye çıkan Yunan şarkıcısı Gallis Gali´nin programı alkışlarla izlendi. Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli