Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Sarı´dan muhtarlara yemek

Sarı´dan muhtarlara yemek

Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Erdekli muhtarlara yemek verdi.

Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Erdekli muhtarlara yemek verdi. 19 Ekim´de ikinci kez kutlanan muhtarlar gününde, Erdek´te bulunmaması nedeniyle 21 Ekim 2016 Cuma günü, Artake Et Lokantası´nda verilen yemeğe merkez ve kırsal mahalle muhtarlarının yanı sıra belediye meclis üyeleri, belediye daire müdürleri, Oda başkanları, Kent Konseyi Başkanı Mustafa Karakuş ve CHP İlçe Başkanı Metin Uysal da katıldı.
Yemekte konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, muhtarların, halkla doğrudan iletişim kuran ve Cumhurbaşkanını bire bir temsil eden kişiler olduklarına dikkat çekerken, şunları söyledi:
?Büyükşehir Yasası´ndan sonra muhtarları bütçeleri de kalmadı. Ama vatandaşlar, her çeşit hizmetleri onlardan bekliyor. Onlar da bize başvurmak zorunda kalıyorlar. Ancak belediyenin bütçesi ve olanakları da çok yetersiz. Buna karşın yine de olanaklarımızı zorlayarak, muhtarlarımıza her çeşit desteği vermeye çalışıyoruz. Bu arada önemli bir noktaya dikkatinizi çekmek isterim. Eğer bu Büyükşehir Yasası değişmezse, kırsal mahallelerimizde ne hayvancılık kalır, ne tarım. 10 yıl içinde, değil kendi kendimize yeten bir ülke olmak, ülkemiz açlıkla karşı karşıya kalır. 

Erdekli muhtarlarla çok iyi bir iletişim içinde bulunduklarını vurgulayan Sarı, muhtarları kutladı.
Ardından konuşan Erdek Muhtarlar Derneği Başkanı Semra Baycan da, Büyükşehir Yasası´yla tüzel kişiliklerini kaybeden muhtarlıkların çok zor koşullarda hizmet vermeye çalıştıklarını ve hiçbir yetkilerinin kalmadığını belirtirken, ?Aslında en etkili olan, sorunların yerinde çözümlenmesidir. Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın bize desteğinden çok mutluyuz? dedi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Sarı muhtarlara yemek
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli