Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Sarı´dan kurultay beklentisi

Sarı´dan kurultay beklentisi

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı: "CHP kurultayında 2019 seçimleri için yeni bir manifesto açıklanmalı"

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, Cumhuriyet Halk Partisi´nin(CHP), 3-4 Şubat 2018 günleri, Ankara´da yapılacak kurultayını değerlendirirken, "Bu kurultayın, partimizde yeni söylemlere yol açmasını ve 2019 seçimleri için yeni bir manifestonun açıklanmasını diliyor ve bekliyorum" dedi.
Devlet yönetimlerinin "yenilikçi" veya "var olanı muhafaza etmek" odaklı buunduğuna dikkati çekerken, CHP´nin, yeniliklere açık bir parti olması gerektiğinin altını çizen Sarı, şu değerlendirmede bulundu:
"Partimin altı ilkesi arasında en çok beğendiğim devrimciliktir. Zaman zaman, peygamberlerin de devrimci olduğunu söylüyorum. Çünkü onlar da var olan düzene isyan ederek, statükoyu ve güçlerini korumak isteyenlere karşı yenileşmenin önderliğini yapmışlardır. Ülkemizde, sol söylemlerle iktidara gelenler, bu amaçlarını gerçekleştirdiklerinde sağ politikalara sığınmaktadırlar. AKP için de bu böyle olmuştur. AKP iktidarı, 16 yıllık iktidarı boyunca başarısızlıklarını hep CHP´ye fatura etmeye çalışmıştır."
GENEL BAŞKANIMIZ ÇOK ÇALIŞIYOR AMA
Ülkemizde için yapılan, "Sağ oylar 60, sol oylar yüzde 40 civarındadır" değerlendirmesine katıl-madığını vurgulayan Sarı, şunları söyledi:

"Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu´nun çalışmaları takdire değer. Zaten buna bağlı şekilde CHP´nin oy oranı % 25-30 bandında kalmıştır. Ancak artık bu yetmez. CHP, artık yeni söylemler ve politikalar geliştirmelidir. Devletçi zihniyetin dışına çıkmalı, sadece cumhuriyet değerlerine sahip çıkanlardan değil, mazlumların da yanında olarak onların ve varoşların oylarını da almayı başarmalıdır. Kısacası partimiz, en az % 60 oy oranına talip olarak 2019 seçimlerini mutlaka kazanmalıdır. Partimiz, her kesimle kucaklaşmayı başarmalıdır. Ben, bu ortam ve koşullarda, partimizde genel başkanlık değil, genel başkan yardımcılığı sorununun bulunduğunu düşünüyorum. Kurultayda genel başkan yardımcıları ve genel başkanımızın çevresinde yer alıp onu yönlendirmeye çalışanlar mutlaka değişmelidir. Yeni yönetim ise artık sıfır hatayla çalışmalıdır. Kurultayda yeni bir manifesto ve yeni bir Anayasa düşüncesi gündeme gelmelidir."
Büyük bir olasılıkla Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce´nin genel başkanlık için yarışacağını düşündüğünü vurgulayan kurultay delegesi ve Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, "Her ikisi de partimiz için değerlidir" dedi. Sarı, hangi adaya oy vereceğini açıklamak istemedi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Sarı kurultay beklentisi
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli