Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Sarı´dan Ergin´in açıklamasına değerlendirme

Sarı´dan Ergin´in açıklamasına değerlendirme

?Gerekirse biz de istifa ederiz?

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, Bandırma´nın eski belediye başkanı Durgut Ergin´in, ?Bandırma´nın il olmasını ben engellemedim? şeklindeki açıklamasını değerlendirdi.
Sarı, belediye başkanlığını yürüttüğü dönemde istifa etmeyerek, o dönemin konjektüründe seçim yapılarak Bandırma´nın il olmasının önünü açmamakla suçlanan Ergin´in açıklamasını şöyle değerlendirdi:
?Sayın Ergin, aslında doğruyu söylüyor. Belediye başkanının istifa etmesi nedeniyle yeni seçime gidilmez. Başkan ile birlikte belediye meclisinde görev yapan tüm partilerin, yedekleri dahil tüm üyelerinin istifası gerekir. Ancak burada sayın eski başkan Durgut Ergin´in, siyasi irade yetersizliğidir. Durgut Bey, Bandırma´nın seçime götürülerek il olmasının önünü açmak için belediye meclisindeki tüm üyelerin istifasını sağlama iradesi gösterebilmeliydi.?
BİZ DE DESTEK VERİRİZ
Bandırma´nın il olmasının önünün açılması için ortam ve koşullar uygun olduğunda ve Bandırma belediye başkanı ile tüm meclis üyeleri istifa ettiğinde kendisi dahil tüm Erdek belediye meclis üyelerinin istifasını sağlayarak, Bandırma´ya destek verebileceklerini öne süren Sarı, ?Aynı davranışı Manyas´ın da yapacağını düşünüyorum. Çünkü Bandırma´nın il konumuna gelmesine paralel şekilde Erdek ve Manyas da ona bağlanacaktır. Bu durum her iki ilçenin de çıkarlarına uygun olacaktır? dedi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli