Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Sarı´dan aday adaylığı başvurusu

Sarı´dan aday adaylığı başvurusu

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı: ?Belediye başkanlığına son kez adayım?

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, 31 Mart 2019´da yapılacak yerel seçimler için belediye başkan aday adaylığını açıkladı.

CHP Erdek ilçe binasında, partili belediye meclis üyeler, muhtarlar ve partililerin katıldığı toplantıda, ilçe başkanı Metin Uysal´ın açış konuşmasının ardından aday adaylığı ile ilgili düşüncelerini açıklayan Sarı, şunları söyledi:

?Kayıtsız şartsız demokrasiye inanan bir kişiyim. Buna paralel şekilde parti içi demokrasinin her zaman ön planda tutulması gerektiğine inanıyorum. 2009´dan beri CHP´nin başarısı için emek veriyorum. 1989-2009 yılları arasında CHP´nin, Erdek Belediye Meclisi´nde üyesi yoktu. 2009 yerel seçimini 198 oyla kaybettim ama mecliste partim CHP´nin çoğunluğu kazanmasını sağladım. 5 yıl CHP ilçe başkanlığını yürüttükten sonra 2014 yerel seçiminden başarıyla çıkarak 64 yıl sonra CHP´nin Erdek Belediyesi´ni kazanmasının mutluluğunu yaşadık. Bildiğiniz gibi 31 Mart 2019 seçimi için önce benden başka aday adayı olmaması ve tek aday olmam nedeniyle partimin genel merkezine aday adaylığı başvurusu yapmadım. Ancak daha sonra partimin ilçe örgütü, yıllardır birlikte politika yaptığım arkadaşlarımla bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptık. Bu toplantıdan, aday adaylığı başvurusu yapmam gerektiği kararı ortaya çıktı. Onların bu kararı benim için emirdi. Ayrıca il başkanımızın yanı sıra Balıkesir milletvekilimiz Ahmet Akın´ın da başvuru yapmam için ısrarları vardı. Bunun üzerine son gün olan geçtiğimiz cuma günü aday adaylığı başvurumu yaptım. Bunu da, cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yılı olan bugün açıklıyorum.?/resimler/2018-10/29/2043170576360.jpg

Sarı, daha sonra belediyenin son 4,5 yıldaki çalışmaları ve içinde bulunduğu ekonomik tablo hakkında bilgi verdi.

Konuşmasının ardından soruları da yanıtlayan Sarı, ?Partide avukat Yüksel Değirmenci de aday adaylığını açıkladı. Genel merkez sizi değil de onu seçerse ne yapacaksınız?? sorusu üzerine şunları söyledi:

?Her zaman belirttiğim gibi aday belirlemede ön seçimden yanayım. Hâlen aday belirlemede nasıl bir sistem uygulanacağı belli değil. Eğer dediğiniz gerçekleşir ve aday gösterilmezsem, yine siyasette birlikte olduğum arkadaşlarımla bir araya gelerek yeni bir yol haritası çizeriz. Ancak şunu belirteyim ki, emek vermeden hiçbir makama gelemezsiniz. Ben, belediye başkanlığı için son kez adayım. Milletvekilliği başta olmak üzere hiçbir makamda gözüm yok. Bu nedenle de hiç kimseye şirin gözükmeye çalışmayarak inandığın doğruları cesaretle dile getiriyorum.  Eğer seçilirsem beş yıl sonra politikayı bırakarak torun tombalaka döneceğim. Ama lider kolay yetişmiyor. Benden sonraki liderlerin yetişmesi için de çaba harcayacağım.?

                                               Önder BALIKÇI



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli