Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Sarı, yabancı turistlerin tedavi ücretlerini ödemediğinden yakındı!

Sarı, yabancı turistlerin tedavi  ücretlerini ödemediğinden yakındı!

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Sayıştay’ın son 5 yıl uyardığını halde turistlerden tedavi ücretlerini tahsil edemeyen Sağlık Bakanlığı’nın maliyeti vatandaşın sırtına yüklediğini söyledi.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Sayıştay’ın son 5 yıl uyardığını halde turistlerden tedavi ücretlerini tahsil edemeyen Sağlık Bakanlığı’nın maliyeti vatandaşın sırtına yüklediğini söyledi. 
CHP Milletvekili Sarı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu: 
“2022 yılı Sayıştay raporlarını incelediğimizde gözümüze çarpan önemli konu başlıklarından bir tanesi Sayıştay’ın Sağlık Bakanlığı'na son 5 yıldır her yıl uyarıda bulunmuş olmasına rağmen 2017 yılında bugüne kadar turist olarak ülkemize gelmiş olan vatandaşlardan katılım payı almamış olduğu vurgusuna dikkat çekmesidir. Geldiğimiz nokta itibariyle 2017 yılından 2022 yılına kadar süreç içerisinde, 5 yıl süreçte 527 milyon lira bugünkü dolar kuru ile baktığımızda da 1.6 milyar TL'ye varan bir katkı payının turistlerden tahsil edilmediği gayet açık bir şekilde ortada görünmektedir. Bugün vatandaşlarımız ekonomik kriz ortamında temel sağlık ihtiyaçlarını karşılayamazken, ilaçlarını karşılamakta güçlük yaşarken, katılım paylarını ödeyemedikleri için çocuklarının sağlık ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük yaşarken, Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda duyarsız kalması ve bu maliyeti hastaların sırtına bırakmış olması, vatandaşın sırtına yüklemiş olması gerçekten acı bir tablodur. Bugün sosyal devlet bilinci ile yönetildiğimizi düşündüğümüz bir süreçte ne yazık ki Bakanlığın politikaları yanlış uygulamalar ve sağlıkta yapılan hatalardan dolayı parası olmayanın sağlık hizmeti alamadığı bir dönemin içine düşmüş durumdayız. Buradan Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulunuyorum. Emeklimiz, işçimiz, çalışanlarımız, gençlerimiz ekonomik sıkıntılar sebebiyle temel sağlık hizmetlerinden yararlanamıyorlar. Katılım paylarının kaldırılması veya makul seviye düşürülmelidir. Bu kriz ortamında Sağlık Bakanlığı da hastalarımızın sırtındaki bu yükü kaldırmalı tahsil edemediği alacaklarını tahsil etmeye odaklanmalıdır.” Haber Merkezi
 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı