Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Sarı: Soruşturma derinleştirilmeli

Sarı: Soruşturma derinleştirilmeli

Erdek Belediye eski Başkanı, halen CHP Erdek İlçe Başkanlığı görevini yürüten Hüseyin Sarı, geçtiğimiz günlerde, Bandırmada, Emniyet Teşkilatı tarafından düzenlenen organize ihale yolsuzluğunun ardından yedi kişinin tutuklanmasını değerlendirdi.

Erdek Belediye eski Başkanı, halen CHP Erdek İlçe Başkanlığı görevini yürüten Hüseyin Sarı, geçtiğimiz günlerde, Bandırma`da, Emniyet Teşkilatı tarafından düzenlenen organize ihale yolsuzluğunun ardından yedi kişinin tutuklanmasını değerlendirdi. "Şu anda, yalnız 2008 yılındaki Bandırma Belediyesi ihalelerini içine aldığı görünümü veren bu soruşturma, Bandırmanın yanı sıra Erdek ve Gönen belediyelerini ile ilgili siyasileri de kapsayacak şekilde genişletilmelidir" şeklinde konuşan Sarı, bilhassa küçük belediyelerdeki ihale yolsuzluklarını, belediye personelinin, tek başına yapamayacağını, bu işin arkasında mutlaka siyasilerin bulunacağının altını çizdi.  Sarı, "Siyasi suçlular, bizzat siyasi kurumlar tarafından korunmamalıdır" değerlendirmesinde bulunurken, şunları söyledi: "29 Mart 2009 yerel seçimleri öncesinde dile getirdiğim açıklamalarımın gerçekliği, bir bir ortaya çıkıyor. Bandırma, Erdek ve Gönen ilçelerinin belediyeleri arasındaki şeytan üçgeninde, büyük ihale oyunları dönüyor. Bu konuda geniş çaplı bir araştırma yapılmalı. Şimdi soruyorum: 2004 yılından bu yana, Aysan İnşaat Şirketi, Taç Yapı ve Baştaş, Bandırma Belediyesi`nden ne kadar iş aldı?
Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, Bandırma adliye lojmanları, Adalet Bakanlığı müteahhidi tarafından alınmışken, neden siyasi baskı yaparak, bu lojmanların, başka bir firmaya geçmesini sağladı? Bu değişiklikte kimlerin çıkarı oldu?"
Belediye Başkanlığı döneminde, Hüseyin Aysan`ın ticarethanesinden, belediye olarak satın aldıkları demir ve inşaat malzemelerinin 500 bin liralık bölümünün belediyeye verilmediğini yineleyen Sarı, bu nedenle Aysan hakkında açtığı davanın sürdüğünü vurgularken, "Bu parayı, kim bilir kaç kez kullanarak çeviren Aysan, halen başkanlığını üstlendiği belediye personeline nasıl dürüst çalışmaktan söz edebilecektir?" diye sordu.
2011 yılındaki genel seçimlerde, kesinlikle milletvekilliğine aday olmayacağını belirten Sarı, "Ben, yerel politikacıyım. Yeniden belediye başkan adayı olacağımı şimdiden ilan ediyorum" dedi.
Bazı siyasilerin, bir dönem milletvekili, bir dönem ise belediye başkanlığına soyunmalarını doğru bulmadığını vurgularken, "siyaset, nöbet işi değildir" diyen Sarı, göreve seçilen belediye başkanlarının, daha sonra görev süresini tamamlayamadan, milletvekili olmaya çalışmalarını da "yakışıksız" bulduğunu belirten Sarı, Milletvekili Öztaylan`ın, kendisini siyasi rakip şeklinde görüp, yolunu kesmeye çalıştığını da öne sürdü. Haber: Önder Balıkçı

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli