Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Sarı, “Diyanet Kaynayan Kazan” iddiasının araştırılmasını istedi

Sarı, “Diyanet Kaynayan Kazan”  iddiasının araştırılmasını istedi

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Balıkesir İl Müftülüğü’nde vaiz olarak görev yapan Müftü Mehmet Deniz'in intihar etmesini Meclis gündemine taşıdı.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Balıkesir İl Müftülüğü’nde vaiz olarak görev yapan Müftü Mehmet Deniz'in intihar etmesini Meclis gündemine taşıdı. 
Serkan Sarı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a “Diyanet kaynayan kazan” iddiasının araştırılıp araştırılmadığını sordu. 
CHP’li Serkan Sarı TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde müftü Mehmet Deniz’in intiharını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a şu soruları yöneltti: “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Mehmet Deniz hakkında kınama cezasını ve müftülükten atılma kararını Balıkesir İdare Mahkemesi bozarak göreve iade kararı verdiği halde Diyanet İşleri Başkanlığı bu kararı neden işleme koymamıştır? Basına yansıyan ‘Şu anda Diyanet kaynayan kazan. Tüm teşkilat ayakta. Birileri artık Diyanet’ten gitmeli. Diyanet’te bir şeyler değişmeli. Çok büyük bir etki yaptı bu intihar olayı. Ali Erbaş ve yöneticiler sabahlara kadar uyuyamadı. Türkiye’de ilk kez bir müftü intihar etti’ iddialarıyla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı’nda inceleme ya da soruşturma yapılmakta mıdır? ‘Diyanet kaynayan kazan’ iddiası araştırılmakta mıdır? Merhum Mehmet Deniz’in intihar etmesine direkt ya da dolaylı olarak neden olan kişi yada kişilerin var olup olmadığı, bu kişiler hakkındaki iddialar araştırılıyor mu?” 
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı