Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Sarı, Aysanı topa tuttu

Sarı, Aysanı topa tuttu

CHP Erdek İlçe Başkanlığını yürüten Hüseyin Sarı, yedi aylık suskunluğunu bozarken, halen görevde bulunan Belediye Başkanı Hüseyin Aysanı ağır bir dille eleştirdi.

Haber : Önder Balıkçı
CHP Erdek İlçe Başkanlığını yürüten Hüseyin Sarı, yedi aylık suskunluğunu bozarken, halen görevde bulunan Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ı ağır bir dille eleştirdi.
Aslında, bir yıl kredi tanımak istediği Aysan`ın, son açıklamaları nedeniyle süreyi öne çekerek, bir basın toplantısı düzenlemek zorunda kaldığına işaret eden Sarı, şunları söyledi:
"Malum başkanın, CHP Kadınlar Kolu`nun düzenlemek istediği etkinliklere bile tahammülü yok. Ramazanda Taş Restaurant`ta gerçekleştirmek istediğimiz yüz kişilik iftar yemeğine izin verilmedi. Polis kampında yaptığımız etkinlikten sonra bu kampın yolları kazılarak, cezalandırıldı. 24 Ekim`de, kadınlar kolumuzun Cumhuriyet yemeği düzenlemek için anlaştığı Pınar Otel, malum belediye başkanının tehdit telefonu ile rezervasyonumuzu iptal etti. Malum başkan, tüm müteahhitleri, mimar olarak bana proje çizdirmemeleri konusunda tehdit ediyor. Ama unutmasın ki, bu koltuklar geçicidir. Malum başkan ve yanında, onu yanlış yönlendiren yandaşları, dört yıl sonra yaptıklarının hesabına vermek zorunda kalırlar."
Başkan Aysan`ın, Erdek`i Hüseyin Sarı paranoyası ve siyasi şizofreni ile yönetme hatasına düştüğünü öne sürerken, "Onun işi, Erdek`e hizmettir, CHP`li kadınların düzenleyeceği etkinliklere müdahale değil" diyen Sarı, şu değerlendirmede bulundu: "Göreve gelir gelmez, enkaz edebiyatı yapmaya başladı. Belediyenin, benim dönemimden 65 milyon liralık borcu olduğunu öne sürerek halkı yanıltmak istiyor. Dönemimden kalan 50 milyon liralık borcun 35 milyon lirası, 2005 yılına dek olan borçlardır ve bunların içinde, Zeytinliada`nın kamulaştırılması bedeli de vardır. Aslında gerçek borç 15 milyon lira olup, bunun 10 milyon lirası, 2005 yılına dek olan kamu borçlarıdır ki, bunları bilinçli şekilde ödemedim çünkü belediyemizin de, devletten büyük miktarlarda KDV alacağı bulunmaktadır. Kaldı ki ben de, belediyeyi başkan olduğum dönemde, belediyenin yıllık bütçesinin 10 katı borçla devralmış ama hiç şikayet etmemiştim. Malum başkan, o zaman neden belediye başkanlığına aday oldu. Madem borçları biliyordu, göreve talip olmasaydı. Başkanlık makamı, şikayet değil, icraat yeridir."
10 yıllık belediye başkanlığı döneminde, zengin olmak bir yana fakirleşmenin kendisi açısından en büyük gurur kaynağı olduğunu vurgularken, 29 Mart`tan, Eylül ayına dek beş milyon liralık borcunu bile ödemekten aciz bir yerel yönetimin beceriksizliğine dikkati çeken, Sarı, "Eğer sen, borçlarını bir takvime bağlayamazsan, imparator olmuş gibi makamına gelenleri kapında bekletirsen, tabii ki, oturduğun koltuğa bile icra gelir" diye konuştu.
10 yıllık başkanlık görevi sırasında işçinin ekmeği ve sosyal haklarıyla hiçbir zaman oynamadığını vurgulayan Sarı, halen Erdek Belediyesi`nin 500 bin lirasının, Aysan`ın cebinde olduğunu öne sürerken, şunları söyledi:
"Belediye başkanlığımız döneminde, 2007 yılının Nisan ayında, Aysan`a, belediye inşaatları için 610 ton demir ve beton karşılığı 700 bin lira ödedik. Bize, 150 bin liralık mal verdi. Bir de, Erdek Belediyespor`un seyircimizle birlikte gittiği deplasmanların 82 bin lirasını karşıladı. Yani, o günden bu yana, 500 bin liralık malı, belediyeye vermeyerek, cebinde tuttu. Bu parayı, belki üç kez çevirip kullandı. Artık bu malları, belediyeye teslim etsin".
Seçim döneminde "hırsız" diye nitelendirdiği hiçbir kişinin, kendisine dava açamadığına dikkati çeken Sarı, "hiç kastetmediğim sade vatandaşlara, benim için dava açtırıyorlar" dedi.
Milletvekilliğini hiç düşünmediğinin altına çizen Sarı, şöyle konuştu:
"Bana birinci sıra milletvekili adaylığı bile teklif edilse kabul etmem. Ben, küçücük milletvekili odasına sığmam, çünkü icraat adamıyım. Yerel bir politikacı olarak benim için belediye başkanlığı çok önemlidir".
Aysan`ın yanında, ona doğru yön verecek güvenilir kişiler yerine hep rant peşinde koşanların bulunduğunu öne süren Sarı, "şimdi soruyorum. Aysan, yedi ayda, kime ve hangi müteahhitlere para ödediyse açıklasın" dedi.
Erdek`te, Aysan`ın şımartması nedeniyle şu anda bir değil, çok sayıda belediye başkanı olduğunu da öne süren Sarı, "liderlik çok zor. Herkes lider olamaz" değerlendirmesinde bulunurken, Şeyitgazi`ye kazandırdığı modern bar ve diskoteğin, şimdi Aysan yandaşlarına çorbacı dükkanı gibi verilmesinden üzüntü duyduğunu da belirtirken, "önümüzdeki aylarda, bu yerlerin verileceği yandaşların adresleri de bellidir" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı