Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Sarı, personelden helallik istedi

Sarı, personelden helallik istedi

?2018 yılında rahatlayacağınızı düşünüyorum?

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, belediye personeli için düzenlediği toplantıda, 2018 yılının huzurlu ve mutlu geçmesini dilerken, belediyenin ekonomik durumu hakkında bilgi verdi.
Belediye meclis salonunda gerçekleşen toplantıya belediye meclis üyeleri, CHP İlçe Başkanı Metin Uysal ve belediye personeli katıldı.
Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Sarı, personel adına 4 zor yılı geçirdiklerini vurgularken, şunları söyledi:
?Sizlerin çok zorda olduğunu biliyorum. Neredeyse 12 ay maaş alamadığınız halde mevzuat gereği yapmanız gereken hizmetleri hiç aksatmadınız. Hakkınızı helal edin. Ama inanın ki, benim de sizlerden farkım yok. Ben de sizler gibi ekonomik sıkıntılar içindeyim. İçtenlikle söylemek isterim ki, hem ailemi, hem de sizleri düşünüyorum. 

Büyükşehir yasası, ilçe belediyelerini sadece çöp toplar duruma getirdi. Gelirlerimizin % 43´ü Büyükşehir´e gitti. Buna karşılık Erdek Belediyesi´ne iki belde, Kapıdağ´da 15, Paşalimanı Adası´nda ise 5 eski köy, mahalle konumunda bağlandı. 2008 yılında, AKP yönetimine bıraktığım 38 milyonluk borcu, 30 Mayıs 2014 tarihi itibarıyla 131 milyon olarak devraldım.?
2018´DEN UMUTLUYUM
Önümüzdeki 2018 yılından umutlu olduğuna dikkati çeken Sarı, şöyle konuştu:
?Borçlarımız nedeniyle belediyenin tüm mülkleri hacizli. Kamuya olan borçlarımız için konulan hacizlerin, 194 dönümlük olup 168 milyon lira değer tespiti yapılan Seyitgazi´ye kaydırılmasında büyük yol aldık. Bunu sağladığımız anda diğer mülklerimizi değerlendirme olanağı bulup bunları ekonomik değere dönüştürerek çok rahatlayacağız. Katı atık bedelleri, yerel yönetimlere ait. Ancak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılından beri topladığı bu paralardan bize bir kuruş bile verilmedi. Bu nedenle Büyükşehir´den 2 milyon lira alacağımız var. Bunları düşündüğümüzde, 2018 yılının, siz değerli personelimiz için çok daha iyi olacağına inanıyorum. Sanıyorum, mayıs ayından itibaren rahatlayacaksınız.?
BİZE İŞÇİ GEREKLİ
Bülent Ecevit Hükümeti döneminde çıkarılan norm kadronun belediyeler için olumsuzluklar getirdiğine işaret eden Sarı, şu değerlendirmede bulundu:
?Hâlen belediyemizde 219 memur, 109 işçi kadrosu var. Oysa bizim memura değil, işçiye ihtiyacımız var. Bize 100 memur yeter. Bu nedenle İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığına yazarak, ?Bize 100 kişilik memur kadrosu yeter. Memur kadro bulunan 100 kişiyi işçi yapalım´ dedik. Şimdi bunun da sonucunu bekliyoruz. 2018 yılının, sizler için 2017´ye göre çok daha iyi geçeceğine inanıyorum. Hepinize huzurlu, barış dolu ve paralı bir yıl diliyorum.?
Ardından, yeni yıl pastası kesildi.
Sarı, personeline kupa bardak armağan etti.
Haber : Önder Balıkçı



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli