Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Sarı, gündemi değerlendirdi

Sarı, gündemi değerlendirdi

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı: ?Partimiz tabanı değişim istiyor?

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, ülkemiz ve Erdek´teki son gelişmeleri değerlendirdi.
KURULTAY DÜŞÜNCESİ
24 Haziran seçiminde uğranılan başarısızlığın ardından Cumhuriyet Halk Partisi´nde kan değişikliğine ihtiyaç olduğu şeklindeki düşüncesinin tekrarlayan Sarı, şunları söyledi:
?Tabandan gelen ses, ciddi bir değişim hareketini istiyor. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, çok dürüst ve çok çalışkan iyi bir insan ama olmuyor. Sekiz seçim kaybettikten sonra o koltukta kalmaması gerekiyor.?
YEREL SEÇİMLER
Yaklaşan yerel seçimlerle ilgili olarak düşüncelerini açıklayan Sarı, şöyle konuştu:
?Ben, bu seçimlerde öncelikle yaşadığım yer olan Erdek´e bakarım. Öncelikle orada başarılı olmaya çalışırım. Ancak yerel seçimlerde, partimizde kim aday olursa olsun, partiye oy veren yerler var. Ancak yine de, Eskişehir gibi çok çalışkan bir partili belediye başkanımız olduğu halde 24 Haziran seçiminde, bu ilimizde AKP´nin birinci parti durumunda bulunduğunu unutmamak gerekir. İzmir ili ve İstanbul´un bazı ilçelerinde seçimi kazanmak, partimiz için başarı kabul edilemez.? 

Sarı, yerel seçimlerde, partilerinin belediye başkan adaylarını demokratik yollarla belirlemesi gerektiğinin altını çizerken, ?Birden çok adayın çıkacağı yerlerde mutlaka ön seçim yapılmalı. Yine adayları belirlerken, sağlıklı bir şekilde kamuoyu araştırmaları gerçekleştirilmeli? diye konuştu.
İNANÇ FESTİVALİ
21-24 Ağustos 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek olan ?İnanç ve Kültür Festivali?nin hazırlıklarını sürdürdüklerini vurgulayan Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, ?Kurban Bayramı´nı da kapsayan festivalimize Diyanet İşleri Başkanımızı da davet ettik? dedi.
MOR SOĞAN
Kapıdağ´ın ?mor soğan?ına Türkiye Patent Kurumu´ndan ?coğrafi işaret? alınmasının önemine dikkati çeken Sarı, şu değerlendirmede bulundu:
?Erdek Ticaret Odası, bu konudaki çalışmalarını 2014 yılında başlattı. Yani uzun bir sürecin ardından bu mutlu sona ulaşıldı. Odamızı kutluyorum. 1999 yılındaki belediye başkanlığım döneminde Kapıdağ´daki mor soğanın rekoltesi 7500 tonu buluyordu. Rekolte, daha sonraki yıllarda 1500 tona kadar düştü. Mor soğan para etmemeye başlayınca Ormanlı, Turan ve Doğan gibi yöreler bu ürünü ekmemeye başladı. Sadece Ballıpınar kalmıştı. O da bırakmak üzereydi. Neyse ki Erdek Ticaret Odası devreye girerek, kurduğu ?Bereketli Eller Kooperatifi´ aracılığıyla mor soğanı ülkemizin ünlü bir marketler zincirine satmaya başladı. Ardından da ?Coğrafi İşaret´ geldi. Ürünlerde markalaşmak çok önemli. Ancak son yıllarda, ülkemiz tarımı çöktü. Bir ülkeyi geri bıraktırmanın en önemli yolu, tarımını çökertmekten geçer. İşte Erdek´e bağlı Şahinburgaz Mahallesi. Yıllar önce sebzecilik ve meyveciliğin merkeziydi. Şimdi sebze ve meyvenin adı bile geçmiyor.?
BAYRAMDA REKOR KONUK BEKLİYORUZ
Erdek´teki turizm sezonunun şu anda çok iyi geçmediğini belirten Sarı, ?Sezon, biraz dengede gidiyor. Ancak önümüzdeki uzun Kurban Bayramı süresince Erdek´te rekor düzeyde konuğu ağırlayacağımızı düşünüyorum. Çünkü rezervasyonlar bu yönde? diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Sarı gündemi değerlendirdi
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli