Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Saraylarda atık su tesisi tamamladı

Saraylarda atık su tesisi tamamladı

Saraylar Beldesi atık su arıtma tesisi yapımı tamamlanarak hizmete girdi.

Saraylar Beldesi atık su arıtma tesisi yapımı tamamlanarak hizmete girdi.
Çevre Bakanlığının 2006 yılında belediyelere zorunlu kıldığı kanalizasyon ve atık su arıtma sistemi, Saraylar Beldesi`ne kuruldu.
Saraylar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy`un ısrarlı girişimleri ile 2010 yılında kanalizasyon şebekesi İller Bankası tarafından programa alınarak 2011 yılında ihaleye verilip, 2012 yılında inşaatı tamamlandı.
3 milyon lira keşif bedelli kanalizasyon inşaatının ardından projenin devamı olan Atık su Arıtma Tesisi mecburi hale gelirken, Başkan Aksoy`un ısrarlı takibi sonucu, İller Bankası Saraylar Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı İhalesini 18 Temmuz 2013 tarihinde yaparken, ihale sonucu Anadolu Dig. Bil. Çevre. Dan. Hiz. İnş. Taah. Ltd. Şti. firması ile sözleşme imzalandı.  
Keşif bedeli 1,5 milyon lira olan tesisin bölgedeki tam donanımlı üçüncü Atıksu Arıtma Tesisi olduğu öğrenilirken, Saraylar Beldesi`nin köklü sorunlarından biri üstün seviyede çözüme kavuşmuş oldu. 
Atık su tesislerinin hizmete girmesinin ardından basına bilgi veren Saraylar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, böylesine büyük bir projenin Saraylar`da hayata geçtiğini görmenin gurur verici olduğunu söyledi.
Projenin gerçekleşmesine destek veren AKP Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur`a, Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan`a, belde halkı adına teşekkür eden Aksoy, "Günden güne her alanda gelişim gösteren beldemizin bundan sonrada adını böyle büyük projelerle anmak için elimden gelen gayreti göstereceğime emin olabilirsiniz. Biz umudu büyük bir halka sahibiz ve sizlerinde desteği ile beldemiz adına olan tüm umutlarımızı hep birlikte hayata geçirmeye devam edeceğiz.`` dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli