Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Saraylar´da 4-6 Yaş Grubu Kur´an Kursu hizmete girdi

Saraylar´da 4-6 Yaş Grubu Kur´an Kursu hizmete girdi

Marmara İlçe Müftülüğü, Marmara İlçesi Saraylar Mahallesi´ndeki Kur´an Kursu binasının bir katını 4-6 yaş Kuran Kursu olarak hazırladı.

Marmara İlçe Müftülüğü, Marmara İlçesi Saraylar Mahallesi´ndeki Kur´an Kursu binasının bir katını 4-6 yaş Kuran Kursu olarak hazırladı.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan "Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi" çerçevesinde, Saraylar Mahallesi 4-6 yaş grubu Kur´an Kursu eğitim öğretime açıldı.
Mülkiyeti Türkiye Diyanet Vakfına ait Marmara İlçesi Saraylar Mahallesi Kur´an Kursu binasının bir katına Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy ile hayırsever vatandaşlar tarafından gerekli tadilat ve tefrişat yapılarak bir derslikli kurs sınıfı hazırlandı.
Saraylar Mahallesi 4-6 Yaş Kur´an Kursu´nun açılış törenine Marmara Kaymakamı Mehmet Tunç, Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Marmara Belediyesi eski Başkanı A. Remzi Dinçer, MARMİAD Başkanı Hasan Dinçer, MARMİAD Üyelerinden Halil Geçgin ile mahalle halkı katıldı. 

Açılışta bir konuşma yapan Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine 4-6 yaş grubu Kur´an Kursunu faaliyete geçirmiş olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Burada minik yavrularımıza Diyanet İşleri Başkanlığı´nın hazırladığı müfredat çerçevesinde; Kur´an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler öğretilecek ve çocukların manevi gelişiminde etkili olan değerler eğitimi verilecektir. Bu sayede çocuklarımız küçük yaşlarda Kuran-ı Kerim okumayı, İslam´ın temel prensiplerini ve bir Müslümanın nasıl yaşaması gerektiğini uygulamalı olarak öğrenecekler. Bu yavrularımızın dinine diyanetine, vatanına, milletine, anne ve babalarına hayırlı birer evlat olarak yetişmesini Rabbimden temenni ediyorum´´ dedi.
Kur´an Kursu´nun hazırlanmasına vesile olan hayırseverlere özellikle şükranlarını sunan Başkan Aksoy, çocuklarını kursa kayıt yaptırmak isteyen ailelerin kayıtlarını yaptırabileceklerini açıkladı.
Kur´an Kursu binasının açılış kurdelası; Marmara Kaymakamı Mehmet Tunç, Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, MARMİAD Başkanı Hasan Dinçer, Marmara Belediyesi eski Başkanı A.Remzi Dinçer ile MARMİAD Üyesi Halil Geçgin tarafından kesildi.

Haber : Tuncay Ertan



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli