Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Saraylar Belediye Başkanı Yavuz vefat etti

Saraylar Belediye Başkanı Yavuz vefat etti

Marmara ilçesine bağlı Saraylar Belde Belediye Başkanı Güner Yavuz vefat etti. Yaklaşık bir yıldır İstanbul Göztepedeki Medikal Park Hastanesinde kanser tedavisi gören Güner Yavuz (52), Cuma günü sabaha karşı yaşamını yitirdi.

Marmara ilçesine bağlı Saraylar Belde Belediye Başkanı Güner Yavuz vefat etti.
Yaklaşık bir yıldır İstanbul Göztepe`deki Medikal Park Hastanesinde kanser tedavisi gören Güner Yavuz (52), Cuma günü sabaha karşı yaşamını yitirdi.
Yavuz`un cenazesi, Cumartesi günü Saraylar Beldesi`nde öğlen namazının ardından toprağa verildi.
Belediye Başkanı Yavuz`un cenazesine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur, Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Adil Çelik, AK Parti Erdek İlçe Başkanı Ali Ertek, Marmara Belediye Başkanı Ali Aksu, Avşa Belediye Başkanı Cevdet Çağlar, çevre ilçelerin AK Parti ilçe ve belde ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Güner Yavuz kimdir?
Ankara Eğitim Enstitüsü mezunu olan Yavuz, mermer işiyle uğraşıyordu. Evli olan Yavuz, iki çocuk babasıydı. Yavuz, 1958 yılında Balıkesir`in ada ilçesi olan Marmara`ya bağlı Saraylar beldesinde doğdu. İlk ve ortaokulu Marmara Adası`nda, liseyi İstanbul Pertevniyal Lisesi`nde, tamamladı. Üniversiteyi Ankara Eğitim Enstitüsü`nde bitirdi. Dede mesleği olan mermerciliğe 1976 yılında ücretli olarak başladı. 1978 yılında Üntaş Mermer adı altında ilk fabrikasını İstanbul`da kurdu. Daha sonra 1992 yılında Etimer Madencilik`i kurarak ülkenin farklı bölgelerinde mermer ocağı işletti.Yavuz, ticaret hayatının yanında iki dönem İstanbul Mermerciler Derneği Başkanlığı görevini de yürütmüştü.
Öte yandan Güner Yavuz`un vefatı sebebiyle boşalan belediye başkanlığına, belediye meclis Üyesi olan  ve başkanlığa, adaylığını koyan Süleyman Aksoy'un oy çoğunluğu ile başkanlığa getirildiği öğrenildi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı