Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Sandalye krizi aşıldı

Sandalye krizi aşıldı

Kahvehane dışına sandalye koyma yasağının gelmesi üzerine esnaf odası kahvehaneci esnafı için harekete geçti. Sigara yasağı yüzünden büyük darbe yiyen kahvehaneci esnafına, sigara yasağı yetmezmiş gibi birde sigara içenlerin kullandığı....

Kahvehane dışına sandalye koyma yasağının gelmesi üzerine esnaf odası kahvehaneci esnafı için harekete geçti.
Sigara yasağı yüzünden büyük darbe yiyen kahvehaneci esnafına, sigara yasağı yetmezmiş gibi birde sigara içenlerin kullandığı işyeri dışındaki sandalyelerin kaldırılmak istenmesiyle esnaf iyice köşeye sıkıştı.
Gelişmeler bu yönde cereyan ederken, kahvehanecilerin imdadına esnaf odası yetişti.
İşyeri dışına sandalye yasağı getirilen kahvehanecilere, esnaf odasından destek geldi.
Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası, kahvehanelerin dışına getirilen sandalye yasağı uygulamasının iptali için harekete geçti.
Kahvehaneler içersinde uygulanan sigara içme yasağı nedeniyle, sigara içenlerin kullandığı işyeri dışındaki sandalyelerin kaldırılmak istenmesi üzerine tamamen şaşkına dönen kahvehane esnafına ilk destek esnaf odasından gelirken, oda yönetimi konuyu ilçe kaymakamına taşıdı.
Kahvehane esnafının yaşadığı sıkıntıyı gazetemizde geçtiğimiz hafta yayımlanan haberle öğrendiğini söyleyen Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Yardımcısı Hasan Babuçcu, çoğunlukla sigara içen insanların kullandığı kahvehane dışındaki sandalyelerin yerlerinden kaldırılmak istenmesinin kabul edilemez olduğunu dile getirdi.
İlçede bu sektörden ekmek yiyen yüzlerce kişinin üzerine daha fazla gidilmesinin hiç kimseye bir yarar sağlamayacağı uyarısında bulunan Babuçcu, "Bıçak kemiğe dayandı, artık yeter. Odamız üyesi kahvehane esnafının yaşadığı bu sorunu Yeni Erdek Gazetesi`nde yayımlanan haberle öğrendim ve çok üzüldüm. İşyerleri içinde sigara yasağının uygulamaya başlamasının ardından müşteri kaybına uğrayan kahvehane esnafı, kapı önündeki açık alana sandalye koymak zorunda bırakıldı. Kahvehaneler içersinde sigara içilmediğinden dolayı içeri giren müşteri sayısı azalınca, esnaf kahvehane dışına sandalye çıkartmakla çözümü buldu. Kahvehane önüne sandalye çıkartıldığı zaman da görevlilerle karşı karşıya kalındı. Bu konu hakkında bilgi sahibi olabilmem için İlçemiz Kaymakamı Sayın İsmail Kaygısız`dan randevu talebim oldu. Sayın Kaymakamımız sağ olsun görüşme talebimi kabul edip, kendisine kahvehaneci esnafın yaşadığı sorunları aktardım. Kendisinden, böyle bir uygulamadan haberi olmadığını öğrendim. Sorun şimdilik aşıldı, kahvehaneci esnafım dışarıya sandalye koyabilir." dedi.
Haber: Kemal Şekerci

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli