Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

SANAYİCİLER BALIKESİR´DE BULUŞTU

SANAYİCİLER BALIKESİR´DE BULUŞTU

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi´ni marka hale getirmek için ortak akıl toplantısı düzenlendi.

Balıkesir Sanayi Odası (BSO) ve Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) firmaları istişare toplantısında bir araya geldi.
Sanayici işadamları, marka haline gelen kentte büyüyen organize sanayi bölgesi için ortak akıl etrafında toplandı.
BSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur ve Bölge Müdürü Mesut Eray önceki akşam Sanayi Odası´na ait hizmet binasında, bölgede faaliyet gösteren firmaların sahipleriyle, yapılan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunarak, temsilcilere yeni projelerin amaçlarını anlattı.
Yeni girişimler üyeleri heyecanlandırırken, ara eleman ihtiyacı için yapılan çalışmalar da sanayicilerin yüzünü güldürdü.
Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur yaptığı konuşmasında, ?Bölge sanayicilerini dinlemek, Organize Sanayi Bölgesi´ne gelen yeni yatırımcıları tanıtmak arzusuyla toplandıklarını belirterek; imzalanan protokollerle, bölgeye, 112 Acil Servis hizmeti ve İtfaiye merkezi kazandırdıklarını ifade etti. İşveren ve işçiye daha iyi hizmet sunabilmek için, bu tür organizasyonlara katılımın öneminden bahseden Uğur, üyelerle devam eden istişareler neticesinde, bölgedeki eksiklikleri gidermeye devam edeceklerini söyledi.
Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mesut Eray ise kurumsallaşmayla ilgili yaptıkları atılımlara değinerek, üye yatırımcıları bölgeye yapılan hizmetlerle ilgili bir sunumla bilgilendirdi.
Sunumunda Bölge Müdürlüğü faaliyetleri, yol yapımı, çevre temizliği, itfaiye mobil aracı, acil sağlık hizmetleri istasyonu, kredi çalışmaları, otobüs seferleri, itfaiye amirliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile yapılan protokol atıksu arıtma tesisi, trafo merkezi bakımı, yedek trafo çalışmaları ve Marangozlar sitesi ile ilgili detaylı bilgiler veren Eray, ruhsat ve izinlerle ilgili yapılan görüşmeleri anlattı.
Daha sonra Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (MESYEB) Genel Müdürü Ramazan Karakök, Balıkesir Sanayi Odası üyelerine, mesleki yeterlilik belgeleri hakkında bilgiler vererek, 64 meslekte sınav ve belgelendirme yapıldığını belirtti.
Müteşebbis Heyeti Başkanı Fahri Ermişler, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi yönetimi olarak yaptıkları çalışmaları anlatma ve sanayicinin isteklerini dinleme fırsatı bulduklarını belirterek, gelişen sanayisiyle Balıkesir´in bundan sonra yapılacaklarla da beraber, ülke ekonomisine ciddi katkıda bulunacağını söyledi.
Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur´da, verimli bir toplantının ardından sanayicilerle birlikte Balıkesir için çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Yatırımcının mesleki yeterlilik açısından donanımlı kalifiye elemanına ciddi ihtiyaçları olduğunu belirten Uğur, bu konuda bir eğitim ve atölye merkezi oluşturacaklarını söyleyerek, sanayicinin sıkıntısına nihai çözüm bulacaklarını ifade etti.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı