Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Sanayi Sicil Belgesi sahibi işletmelere uyarı geldi

Sanayi Sicil Belgesi sahibi işletmelere uyarı geldi

2016 yılı Yıllık İşletme Cetvellerinin Sisteme İşlenmesi İçin Son Tarih: 30 Nisan 2017 olarak açıklandı.

2016 yılı Yıllık İşletme Cetvellerinin Sisteme İşlenmesi İçin Son Tarih: 30 Nisan 2017 olarak açıklandı.
Balıkesir Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Ali Aşuk, Sanayi Sicil Bilgi Sistemine kayıtlı işletmelerin, Yıllık İşletme Cetvellerinin sisteme işlenmesi için son haftaya girildiğini hatırlattı.
İl Müdürü Aşuk, 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği Bakanlık siciline kayıtlı işletmelerin, her yılın ilk 4 ay içinde (1 Ocak ? 30 Nisan) bir önceki yıla ait üretim süreci bilgilerini içeren Yıllık İşletme Cetvellerinin, sanayi sicil sistemine işlenmesini sağlamakla yükümlü olduklarını söyledi.
Aşuk, İlimizde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı siciline kayıtlı bulunan bütün işletmelerin Yıllık İşletme Cetveli girişlerini, 30 Nisan 2017 günü gece yarısına kadar (Saat: 24:00) elektronik ortamdahttps://sanayisicil. sanayi.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirebileceklerini ve internet üzerinden sistem girişlerinin haftanın 7 günü 24 saat kullanıma açık olduğunu, sanayi sicil bilgi sisteminden kaynaklanacak zorunlu hallerde, işletme yetkililerinin İl Müdürlüğünden temin edebilecekleri ?Yıllık İşletme Cetveli? formunu doldurarak 30 Nisan 2017 tarihine kadar bir dilekçe ekinde İl Müdürlüğüne ulaştırmaları halinde, formların işletmeler adına İl Müdürlüğünce sistem girişlerinin yapılacağını bildirdi.
Bakanlık sistemine Yıllık İşletme Cetveli girişlerini yasal süresi içinde gerçekleştirmeyen işletmelere, 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği İdari Para Cezası uygulama zorunluluğu olduğuna vurgu yapan Aşuk, işletmelerin cezai yaptırım ile karşılaşmamaları için son günü beklemeden müracaatlarını gerçek-leştirmeleri konusunda özellikle hatırlatmada bulundu. Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli