Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Sanayi Sicil Belgesi sahibi işletmelere uyarı geldi

Sanayi Sicil Belgesi sahibi işletmelere uyarı geldi

2015 yılı Yıllık İşletme Cetvellerinin Sisteme İşlenmesi İçin Son Tarih: 30 Nisan 2016 olarak açıklandı.

2015 yılı Yıllık İşletme Cetvellerinin Sisteme İşlenmesi İçin Son Tarih: 30 Nisan 2016 olarak açıklandı.
Balıkesir Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Ali Aşuk, Sanayi Sicil Bilgi Sistemine kayıtlı işletmelerin, Yıllık İşletme Cetvellerinin verilmesi için son aya girildiğini bildirdi.
6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu´nun 1.maddesinde ?Sanayi İşletmesi? tanımının yapıldığını ve bu tanıma göre sanayi işletmesi niteliklerini taşıyan işletmelerin üretim faaliyetine başlamalarını takip eden 2 ay içerisinde Bakanlık Sanayi Sicil Bilgi Sistemine kayıt olmalarının zorunlu olduğunu belirten Aşuk, Bakanlık siciline kayıtlı ve Sanayi Sicil Belgesi sahibi işletmelerin her yılın ilk dört ayı içinde (1 Ocak ? 30 Nisan) Yıllık İşletme Cetvelleri´nin, sanayi sicil sistemine işlenmesini sağlamakla yükümlü olduklarını belirtti.
İl Müdürü Mehmet Ali Aşuk, ilimizde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı siciline kayıtlı bulunan bütün işletmelerin Yıllık İşletme Cetveli girişlerini, 30 Nisan 2016 günü gece yarısına kadar (Saat: 24:00) elektronik ortamda https://sanayisicil.sanayi. gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirebileceklerini ve internet üzerinden sistem girişlerinin haftanın 7 günü 24 saat kullanıma açık olduğunu hatırlattı.
Aşuk, Bakanlık sistemine Yıllık İşletme Cetveli girişlerini yasal süresi içinde gerçekleştirmeyen işletmelere, 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği İdari Para Cezası uygulama zorunluluğu olduğunu uyarısını yaptı.
İşletmelerin cezai yaptırım ile karşılaşmamaları için son günü beklemeden müracaatlarını gerçekleştirmeleri konusunda özellikle hatırlatmada bulunan Aşuk, İl Müdürlüğü olarak ilgililere konu ile ilgili her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli