Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Sanatçı Serdar Ortaç, 2. Abdülhamitin koltuğuna oturdu

Sanatçı Serdar Ortaç, 2. Abdülhamitin koltuğuna oturdu

Erdek Kaya Rock Discoda konser vermek üzere ilçemize gelen ünlü pop sanatçısı Serdar Ortaç, Agrigento Otelde konuk edildi.

Erdek Kaya Rock Disco`da konser vermek üzere ilçemize gelen ünlü pop sanatçısı Serdar Ortaç, Agrigento Otel`de konuk edildi. 
Ortaç: "2. Abdülhamit`in saltanat koltuğunun Erdek`te karşıma çıkması hoşuma gitti"
Erdek Kaya Rock Disco`da gerçekleşen konser sonrası istirahat etmek üzere Agrigento Otel`e gelen ünlü sanatçı, otelin müze bölümünde yer alan Osmanlı Padişahlarından 2. Abdülhamit`in koltuğuna oturarak, tüm dünyaya 2. Abdülhamit`in saltanat koltuğunun Erdek`te bulunduğunun reklamını yapmış oldu.
Ünlü sanatçı Serdar Ortaç, otelin müze bölümünde, 2. Apdülhamit`in tahtına otururken, kılıcını eline aldı.
Duygulanarak bir anda geçmişe giden ünlü sanatçı. daha sonra yüzlerce eserin yer aldığı Müzede altın yazma Kur`an-ı Kerim kitabı, Kabe`nin anahtarı, Firavunun mumyası ile Atatürk köşesini inceledi.
Büyük bir titizlikle hazırlanmış müzenin kurucusu Osman Mırız`ı bu ilgisi nedeni ile tebrik eden Ortaç`ın Osman Mırız`a `baba`` diye hitap etmesiyle dikkat çekti.
Ünlü sanatçı Serdar Ortaç, beraberindeki Mırız Otelcilik ve Turizm AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Osman Mırız, Aktive Müzik yapımcısı Bandırmalı iş adamı Nusret Uyar, SES Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Solaker ve Erdek Turizm ve Tanıtma Vakfı Başkanı Atilla Özsaraç ile beraber gerçekleşen özel sohbette, bugüne kadar gidip gördüğü ve tanıtımlarında aktif rol oynadığı kentlere büyük katkısı bulunduğunu açıkladı.
Erdek`in bu anlamdaki eksikliğini giderme noktasında elinden geleni yapmak istediğini vurgulayan Ortaç, menajeri ile Eylül ayı program takvimi üzerinde yaptığı temasın ardından 11-12 Eylül tarihleri arasında Erdek`e gelme sözü verdi.
Bandırma`lı müzik yapımcısı Nusret Uyar, Erdek`in geçmişten günümüze yansıyan tarihi dokusu çevresinde yeni hazırlayacağı bir albüme klib çekebileceğini kaydederken, Erdek Turizm ve Tanıtma Vakfı Başkanı Atilla Özsaraç`ta, ünlü sanatçıyı kazı çalışmalarında sona yaklaşılan Zeytinliada`ya ziyaret teklifinde bulundu.
Serdar Ortaç, 11-12 Eylül`de gelme sözünü verdiği Erdek`te, bu konuda kendisine teklif edilen tüm gezilere katılarak, ilçenin tanıtımı için üzerine düşen görev neyse yapacağını bildirdi. 
Ünlü sanatçıSerdar Ortaç daha sonra Mırız Otelcilik özel kolleksiyon müzesini gezdi.
Serdar Ortaç Erdek`teki bu çok özel toplantısında, bundan sonra kente olan bakış açısının fahri bir hemşehri niteliğinde olacağını, yakın dostu İlhan Karadeniz`in Halikopter ile ulaşım katkısı vermesi ile sık sık Erdek`e gelmeyi arzu ettiğini söyledi.
Serdar Ortaç, Erdek`in İstanbul`a yakınlığının yanı sıra doğal yapısı ile insana huzur veren ortamı bulunduğunu, bu farklılıkları kendisine anlatan Bülent Ersoy`a bugüne kadar kulak vermemekle büyük hata etmiş olduğunu itiraf etmesiyle müze gezisi sona erdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu