Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Şampiyonlar öğrencilerle buluştu

Şampiyonlar öğrencilerle buluştu

Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, ?Gençliğimiz Ortak Geleceğimiz? projesi kapsamında, Balkan Şampiyonluğu ve Türkiye´de dereceleri olan Judocu Halil Çimen ile Efsane Atletimiz İsmail Akçay´ı Balıkesir Altıeylül 15 Temmuz Şehitler Anado

Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, ?Gençliğimiz Ortak Geleceğimiz? projesi kapsamında, Balkan Şampiyonluğu ve Türkiye´de dereceleri olan Judocu Halil Çimen ile Efsane Atletimiz İsmail Akçay´ı Balıkesir Altıeylül 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencileri ile buluşturdu.
Okulun Çok Amaçlı Konferans Salonu´nda gerçekleşen söyleşide gençler şampiyon sporcu ağabeyleriyle bir araya geldi.
Spor yapmanın başlı başına bir düzen işi olduğunu belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Arıcıoğlu, ?Sporla ilgilenen, spor yapan insanlar; disiplin konusunda başarılıdır. Bu sebepledir ki spor yapan insanlar hayatlarının her alanında düzenlidir ve bunu bir alışkanlık haline getirmişlerdir. Sporu alışkanlık haline getirip hayatına sokan kişilerin kendilerine olan güveni ve insan ilişkileri çok yüksektir. Pozitif düşünmemize, daha neşeli olmamıza yardımcı olmaktadır. Sporun beden sağlığının yanı sıra psikolojik olarak da çocuklar üzerinde olumlu etkileri vardır. Öz güveni gelişmiş, sosyal ve disiplinli çocuklar psikolojik yönden daha güçlüdürler. Sosyal bir gruba dahil olma, grup içerisinde kendini gerçekleştirebilme imkanı tanıyan spor aktiviteleri çocukların sağlıklı bir psikoloji ile büyümelerine imkan tanır." şeklinde konuştu.
Geçen yıl Balkan Şampiyonluğu, bu yıl da Türkiye ikinciliği bulunan Judocu Halil Çimen ve Milli Atlet İsmail Akçay ise gençliğe yapılan yatırımın aynı zamanda toplumun geleceğine yapılan yatırım olduğunu vurgulayarak öğrenciler ile gençlere sporun faydaları ve sporcu olmanın hayatımıza olumlu etkileri konularında bilgilerini aktardılar.
Milli Sporcularımızın öğrencilerden yoğun ilgi gördüğü söyleşi programı sonunda, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, okul yetkilileri, öğrenci ve sporcular hatıra fotoğrafı çektirdi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli