Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

SAM-DER ödülle başladı

SAM-DER ödülle başladı

SAMDER ve Yerce Prodüksiyon Yapımı Uzaklar Korkular kısa filmi ilk kez görücüye çıktığı SETEM Akademi B.A.K. Ödüllerinde iki ödüle layık görüldü.

SAMDER ve Yerce Prodüksiyon Yapımı "Uzaklar Korkular" kısa filmi ilk kez görücüye çıktığı SETEM Akademi B.A.K. Ödüllerinde iki ödüle layık görüldü.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve çekimleri geçtiğimiz yaz Balıkesir Çukurhüseyin ve Ertuğrul köylerinde gerçekleşen SAMDER (Balıkesir Sinema Amatörleri Derneği) ve Yerce Prodüksiyon Yapımı "UZAKLAR KORKULAR" kısa filmi ilk kez görücüye çıktığı SETEM (Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği) Akademi B.A.K. Ödüllerinde iki önemli ödüle layık görüldü. En İyi Kısa Film ve En İyi Kurgu olmak üzere iki dalda ödül kazanan filmin Yönetmeni Süleyman Şahin, `` Setem Akademi`nin verdiği bu ödülü çok kıymetli buluyoruz, çünkü filmimiz ilk kez bu platformda gösterildi, yarıştı ve ödüller aldı. Öte yandan SETEM Akademi`nin ilkini gerçekleştirdiği BAK Ödülleri`nin farklı kategori ve dalları kapsaması, ödül verdiği kişilere gerçekten de geleceğin sinemasına hizmet edecek şekilde eğitim ve üretim odaklı destek olması bence sinemamız adına önemli bir gelişme. SETEM Akademi jürisine, bize destek veren herkese, Çukurhüseyin ve Ertuğrul köyü halkına ve tabiki bu filmde çalışan, emek veren tüm film ekibine çok teşekkür ediyorum`` dedi.
Uzaklar Korkular Filminde Görüntü Yönetmenliğinin yanı sıra Kurgu Yönetmenliğine de imza atan Sinan Salaz, `` Uzaklar Korkular filmi için mekan arama çalışmaları çok uzun sürdü . Süleyman`la en uygun mekanı bulduğumuz andan itibaren tüm hızla kurgu, görüntü ve renk çalışmaları yaptık. Hikayenin yapısına ve mekanın dokusuna göre, çekimler yaptık. Özgün bir kurgu yapmak istedik ve umarım başarmışızdır. Ödül için mutluyuz. `` şeklinde konuştu.
Önümüzdeki Uluslararası bir çok film festivalinde de göreceğimiz UZAKLAR KORKULAR filminin hikayesi kısaca şöyle; Reşit içinden tren geçen bir kasabada yalnız yaşamaktadır. Kızı ve damadının vefatıyla torunu Erdem`i yanına almak zorunda kalır. Reşit her sabah trenle işe gittiğinden dolayı Erdem evde yalnız kalır ve bundan çok korkar. Reşit bir oyun icat eder ve Erdem`in korkularını uzaklara götürür. Erdem büyüdükçe kasabadaki çember daralır ve son geçen treni de kaçırır.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu