Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Saka, kardeş şehir ilişkilerini önemsiyor

Saka, kardeş şehir ilişkilerini önemsiyor

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, daha önce Güre Belediyesi ile kardeş kent olan Romanya'nın Tuzla ve Akçay Belediyesi ile kardeş kent olan Cumpana kentlerini ziyaret etti.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, daha önce Güre Belediyesi ile kardeş kent olan Romanya’nın Tuzla ve Akçay Belediyesi ile kardeş kent olan Cumpana kentlerini ziyaret etti. Başkan Saka, her iki kentte Belediye Başkanları ile yaptığı görüşmelerden sonra kardeş kent ilişkilerinin devam ettirileceğini söyledi.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, daha önce Edremit’e bağlı belde olan ancak yasa gereği 30 Mart’ta kapatılarak mahalleye dönüşen Güre ve Akçay Belediyeleri’nin Romanya’daki kardeş şehirlerini ziyaret etti. Güre Belediyesi ile kardeş olan Romanya’nın Köstence vilayetine bağlı Tuzla Belediyesi ve Akçay Belediyesi ile kardeş olan Cumpana Belediyesi’ni ziyaret eden Başkan Kamil Saka, kardeşlik ilişkilerinin devam edeceğini açıkladı.
Saka, Tuzla Belediye Başkanı Micu Direcana ve Cumpana Belediye Başkanı Mairana Gaju ile görüşerek, kapanan Güre ve Akçay Belediyelerinin kardeş şehirlerinde yaptığı görüşmelerde kardeşlik ve dostluk ilişkilerinden son derece memnun olduklarını bildirdi.
Her iki kardeş başkanla yapılan görüşmelerden sonra ilişkilerin devam ettirilmesine karar verdiklerine değinen Saka, Tuzla ve Cumpana Belediye Başkanlarını Edremit’e davet ettiğini kaydetti.



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli