Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Saka, çöp sahasını inceledi

Saka, çöp sahasını inceledi

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, ilçe merkezinde bulunan çöp sahasında incelemelerde bulundu.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, ilçe merkezinde bulunan çöp sahasında incelemelerde bulundu.
Başkan Saka, çöp sahasında ki iyileştirme ve Ambalaj Atıkları Yönetim Planı kapsamında yürütülen çalışmalarını yerinde denetleyip bilgi aldı.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, ilçe merkezinde bulunan çöp sahasında denetimlerde bulundu. Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ertaş ile birlikte çöp sahasına gelen Başkan Saka, çöp sahasında ki iyileştirme çalışmaları ve uygulamaya konulan Ambalaj Atıklar Yönetim Planı kapsamında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Yürütülen çalışmalar ile ilgili Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri ile Ambalaj Atıkları Yönetim Planı çalışmalarını yürüten firma yetkililerinden bilgi alan Saka, evsel atıkların zamanında ve hızlı bir şekilde toplanması kadar çöp sahalarının çevreye zarar vermeyecek şekilde kullanılması için çalıştıklarını belirtti.
Altınoluk ve Güre Mahallelerinde ki çöp sahalarına çöp dökümünü durdurduklarını bildiren Saka, “Gerekli düzenleme çalışmalarını başlattık. Yakın zamanda Zeytinli çöp sahasına da çöp dökümünü durdurup olumsuzlukları ortadan kaldıracağız. Edremit merkezde ki çöp alanın ise çevreye zarar veremeden en verimli şekilde kullanılması için gerekli çalışmaları yürütüyoruz” dedi.
Başkan Saka, Edremit Belediyesi’nin de üyesi bulunduğu Körfez Belediyeler Birliği tarafından yürütülen Körfez Bölgesini kapsayacak olan Katı Atık Geri Dönüşüm Tesisinin hizmete girmesinden sonra çöp sahalarının tamamen kapatılacağını ve ara istasyon olarak kullanılacağını sözlerine ekledi.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli