Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Saka, başkanlıkta 10 bin günü doldurdu

Saka, başkanlıkta 10 bin günü doldurdu

7 defa üst üste seçilerek Türkiye'nin en uzun süre görevde kalan Belediye Başkanı olduğu açıklanan Edremit Belediye Başkanı CHP'li Kamil Saka, görevde 10 bininci gününü geride bıraktı.

7 defa üst üste seçilerek Türkiye’nin en uzun süre görevde kalan Belediye Başkanı olduğu açıklanan Edremit Belediye Başkanı CHP’li Kamil Saka, görevde 10 bininci gününü geride bıraktı.
Saka, “Alnımızın akı ve vatandaşlarımızın güveni ile 10 bin günü geride bıraktık. Edremit’li hemşerilerime tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Edremit Belediyesi’nin Ekim ayı Belediye Meclis Toplantısı ikinci oturumunun sonunda Belediye personeli tarafından Başkan Saka’ya pasta ve çiçekle 10 bininci günü sürprizi yapıldı. Üzerinde “10 bininci gününüz kutlu olsun” yazılı pastayı eşi Günseli Saka ile birlikte kesen Belediye Başkanı Kamil Saka, “Benim hiç aklımda böyle bir şey yoktu. Bugün görevde 10 bininci günümüz imiş. Arkadaşlarımız sürpriz yapmışlar. Teşekkür ediyorum” dedi. Bugüne kadar girdiği hiçbir seçimi kaybetmeyen, 27 yıl 8 aydır aralıksız görev başında olan ve Türkiye’nin en uzun süre görevde kalan Belediye Başkanı olan Kamil Saka, “Hiçbir zaman kapım kapalı, yurttaşlarımla aramda koruma duvarı olmadı. Pazarımı, market alışverişimi eşimle beraber yapıyorum. Halkın içinde, halkla beraber yaşıyorum. Halkımız doğru, duyarlı, dürüst ve kendisinden birisini bulduğunda bırakmıyor. 5 bin günde emekliliğin hak edildiği ülkemizde Belediye Başkanı olarak alnımızın akı, değerli hemşerilerimizin güveni ile bu kutsal görevde 10 bin günü geride bırakmak gurur verici. Edremitli hemşerililerime, tüm vatandaşlarımıza ve her zaman yanımda olan değerli eşim Günseli hanıma bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.
Belediye Meclisi’nde ki CHP, AK Parti ve MHP grubu üyeleri de Başkan Saka’yı kutladılar.
CHP’li Başkan Saka, Büyükşehir Yasası gereği kapatılan Edremit’in Güre Beldesi’nde 1987, 1989, 1994, 1999, 2004, 2009 yıllarında altı defa, Güre Belediyesi’nin kapatılmasından sonra 2014 yılında ise Edremit İlçe Belediye Başkanlığını kazanarak toplamda 7 kez aralıksız üst üste seçim kazanarak tarih yazdı. Bugüne kadar girdiği hiçbir seçimi kaybetmeyen Başkan Saka, ayrıca Edremit’te partisi CHP’ye 68 yıl aradan sonra yerel seçimi kazandırma başarısını gösterdi.



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu