Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Saka, AB Parlamentosuna davet edildi

Saka, AB Parlamentosuna davet edildi

Edremit Belediye Başkanı CHP'li Kamil Saka, Avrupa Birliği (AB) Parlamentosu'nun konuğu olarak 15 Ekim 2014 Çarşamba günü Belçika'nın Başkenti Brüksel'de ki AB Parlamentosu kürsüsünden hitap edecek.

Edremit Belediye Başkanı CHP’li Kamil Saka, Avrupa Birliği (AB) Parlamentosu’nun konuğu olarak 15 Ekim 2014 Çarşamba günü Belçika’nın Başkenti Brüksel’de ki AB Parlamentosu kürsüsünden hitap edecek.
Avrupa Parlamentosu tarafından 15 Ekim 2014 Çarşamba günü ele alınacak olan “Göç ve Vahşetin Önlenmesi” konulu görüşmede Avrupa’nın değişik ülkelerinden belediye başkanları ve göçmenler konusunda çalışmalar yürüten uluslar arası örgütlerin temsilcileri konuşmacı olarak Avrupa Birliği Parlamentosu kürsüsüne çıkacak. Avrupa Birliği Parlamentosu tarafından İtalya, Yunanistan, Malta, Hollanda’dan birer Belediye Başkanın katılacağı toplantıya AB Parlamentosu Demokrat ve Sosyalist Grubu adına Yunanistan’lı AB Parlamenteri Kyrkos Miltiadis’in daveti ile Türkiye’den Balıkesir’in Edremit İlçesi Belediye Başkanı CHP’li Kamil Saka katılıyor.
15 Ekim 2014 öğleden sonra başlayacak olan Avrupa Birliği Parlamentosu oturumunda, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, saat 16.30’da kürsüye çıkarak 10 dakika boyunca Avrupa Birliği Parlamentosu Genel Kurulu’na hitap edecek.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, öncelikle böyle bir davetin gelmesinden dolayı Edremit ve ilçe halkı adına mutluluk duyduğunu açıkladı.
Saka, “Avrupa Birliği Parlamentosu’nda “Göç ve Vahşetin Önlenmesi” konulu oturumda ülkemiz adına söz almaktan ülkemiz ve Edremit adına büyük gurur duyuyorum. AB Parlamentosu’nda ki bu toplantının yanı sıra ilçemiz adına çeşitli temaslarda bulunup, başta karşı komşumuz olan AB Üyesi Yunanistan ile vizelerin kaldırılması konusu olmak üzere değişik konularda da görüş ve önerilerimizi ifade edeceğim” dedi.
7 kez üst üste seçilerek Türkiye’nin en uzun süre görevde kalan Belediye Başkanı olan Kamil Saka’nın Avrupa Birliği’nin kalbi olan AB Parlamentosu’nda kürsüye çıkacak olması ilçe halkı tarafından sevinçle karşılandı.



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli