Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Saka, 2 ayda 5 milyona yakın borç ödedi

Saka, 2 ayda 5 milyona yakın borç ödedi

Edremit Belediye Meclisinin Haziran ayı toplantısı yapıldı.

Edremit Belediye Meclisinin Haziran ayı toplantısı yapıldı.
Edremit Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında Edremit Belediyesi'nin toplam borç ve alacağı meclise sunuldu.
Kamil Saka'nın görevde olduğu 2 aylık dönemde tüm maaş ve ödemelerin gününde yapıldığı, ayrıca toplam 4 milyon 885 bin lira borç ödemesi yapıldığı açıklandı.
Edremit Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Kamil Saka başkanlığında yapıldı. 12'si ek gündem olmak üzere toplam 112 maddenin görüşüldüğü toplantıda Belediye Başkanı Kamil Saka'nın talimatı ile Mali Hizmetler Müdürü Erdal Gedikoğlu tarafından belediyenin borç-alacak bilançosu hakkında meclise bilgi verildi.
Edremit Belediyesi'nin yeni yapılanması ile toplam borcunun 75 milyon 889 bin 819 lira 85 kuruş, toplam alacağının da 39 milyon 880 bin 564 lira 87 kuruş olduğu açıklandı. Ayrıca Kamil Saka'nın göreve başladığı 1 Nisan tarihinden 5 Haziran tarihine kadar geçen 2 aylık dönemde belediyenin maaş ödemeleri başta olmak üzere tüm ödemelerini gününde yaptığı ve toplam 4 milyon 885 bin 712 lira borç ödemesi yapıldığı açıklandı.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, ortaya çıkan tablo karşısında hiç karamsar olmadığını belirterek, Göreve gelip durumu ele aldığımızda durumumuz hiç iç açıcı eğildi. Bir torba çimento almaya kalktığımızda esnafımız peşin ödeme olmadan vermiyordu. Ancak hiçbir zaman karamsar olmadım. Öncelikle bugüne kadar yaptığımız tüm harcamaları peşin para ile günlük alışveriş yapar hale geldik. Görevde olduğumuz süreç içerisinde hiçbir yer satmadan, her türlü işimizi, işlemimizi düzenli ve zamanında yaparak ve tüm personel maaşlarımızı da gününde ödemek suretiyle yaptığımız tasarruf tedbirleri ile 2 ay içerisinde yaklaşık 5 milyon lira borç ödemesi yaptık. Belediyenin mali yapısı iyi bir konuma dönüştükten sonra, gerekli yatırımlara kısa sürede başlayacağımıza inanıyorum” dedi.
Toplantıda toplam 112 gündem maddesi görüşülerek karar bağlanırken bazı maddeler ihtisas komisyonlarına sevk edildi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı