Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Saka, Akçay´daki Kordon işgaline son verdi

Saka, Akçay´daki Kordon işgaline son verdi

Akçay Mahallesi´nde kordona çakılan kazıklar Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka´nın talimatı ile kaldırıldı.

Akçay Mahallesi´nde kordona çakılan kazıklar Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka´nın talimatı ile kaldırıldı.
Edremit´in turistik Akçay Mahallesi´nde dört yıl önce icradan satılan ve kordon yürüyüş yolu üzerinde kalan alana 2 Haziran tarihinde mülk sahipleri tarafından kazık çakılıp ´Özel Mülk Girilmez´ levhası asıldı. Tartışmaları da beraberinde getiren kordon için son noktayı Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka koydu.
Kamulaştırma çalışmaları devam eden Akçay kordonunda ki kazıklar Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka´nın talimatı ile sökülerek temizlendi.
Saka, konu hakkında şu ifadelere yer verdi: ?Akçay´daki arsaların satışı, ihalenin feshi davaları eski yönetimler döneminde gerçekleşmiştir. Mülk sahiplerince kazık çakma ve benzeri tasarruflara 3621 sayılı Kıyı Kanunu´nun 8. Maddesi hükmü gereğince, uygulama imar planı bulunan yerlerde duvar, çit, parmaklık, tel örgü, hendek, kazık ve benzeri engeller oluşturulamaz şeklindedir. Moloz, toprak, cüruf, çöp gibi kirletici ve çevreyi bozucu etkisi olan atık ve artıklar dökülemez, kazı yapılamaz. Kanun gayet açıktır. Halkın kullanım alanını engelletmem. Benim dönemimde olmasa bile yapılan usulsüzlükler ve yanlışları halk yararına düzeltmek için her şeyi yaparım. Halkın malı halkındır. Akçay kimsenin çiftliği değildir. Hukuki girişimleri başlatarak kordondaki işgale son verdik.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli