Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

SAHTE ZEYTİNYAĞLARA DİKKAT!

SAHTE ZEYTİNYAĞLARA DİKKAT!

Taklit ve Tağşiş gıda da zeytinyağı ön sırada

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, gıdada, taklit ve tağşiş yapan firmaları teşhir etti
Sahte zeytinyağların ön sırada alması dikkat çekti.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen aralarında et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bitkisel yağ, bal, takviye edici gıdalar, çikolata ve kahvenin yer aldığı 96 firmaya ait 150 parti ürün kamuoyuna duyurdu.
Taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen işletmeler ve ürünlerinin parti numaraları, Bakanlığın internet sitesinde açıklandı.
Buna göre, taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 96 firmaya ait 150 parti ürün kamuoyunun bilgisine sunuldu.
Öte yandan, piyasa gözetimi ve denetimi kapsamında Bakanlıkça 2012´den bu yana 642 firmaya ait bin 323 parti ürünün ismi açıklandı. İçlerinde Ayvalık, Aydın, Bursa, Manisa ve İzmir´ de çakma zeytinyağı imalatı yapılan firmalar da açıklandı.
Teşhir edilen gıda maddeleri içinde natürel zeytinyağı adı altında çok sayıda içinde zeytinyağı yerine başka tohum yağlarının bulunduğu yağların satıldığı tespit edildi. Gerçek natürel zeytinyağı (Birinci ve sızma) zeytinyağı perakende satış fiyatlarının 19 ila 25 lira olduğuna dikkat çeken üreticiler, piyasada bazı sızma zeytinyağı adı altında satılan çeşitlerin kilosunun12 liradan satıldığını, bunların gerçek natürel zeytinyağı olamayacağını belirtiyor ve cezaların çok yetersiz olduğu için sahtekarlığın önünün alınamadığını söylüyor.
Haber: Erdem Özcan



Anahtar Kelimeler: SAHTE ZEYTİNYAĞLARA DİKKAT
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false