Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Sahil Yenice´de neşeli gün

Sahil Yenice´de neşeli gün

Törenlerde Erdek de temsil edildi

Bandırma´ya bağlı Sahil Yenice Mahallesi´nde mutlu saatler yaşandı. Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Sahil Yenice´ye kazandırılacak düğün salonu ve sosyal tesisin temelini atıp, yeni yapılan Atatürk büstünün açılışını yaptı.
Düğün salonu temelinin atılış töreninde ilk konuşmayı mahalle muhtarı Nuri Varlık yaptı. Varlık, mahallelerine hizmetleri nedeniyle belediye başkanı Mirza´ya teşekkür etti. Ardından bu mahalle doğumlu, Bandırma Belediye Meclisi ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Dr. Selim Panç, Sahil Yenicelilerin her zaman birlik ve beraberlik içinde hareket ettiklerine dikkati çekerken, ?Burada doğmaktan mutluyum. Bu köy, 1926 yılında Selanik Kavala´dan gelenler tarafından kuruldu. Şimdi, geçimini ceviz fidanı yetiştiriciliğinden sağlıyor. Yılda 5 milyondan fazla fidan üretilip Türk ekonomisine 25 milyon dolarlık katkı sağlanıyor. Ceviz fidanlarının % 70´i ihraç ediliyor? dedi.
Belediye Başkanı Dursun Mirza, Sahil Yenicelilerle gurur duyduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:
?Sahil Yeniceliler konuksever, güler yüzlü ve çok çalışkan insanlar. Onlarla gurur duyuyorum. Tabii, ayrıca onların Atatürk´ün hemşehrisi olmalarından ayrıca gurur duyduğumu belirtmek isterim. Kırsal mahallelerimize her çeşit hizmeti vermeye ayrı bir önem veriyoruz. Bugüne dek kırsal mahallelerimize yaptığımız hizmet ve yatırımların tutarı 20 milyon lirayı aştı. Sahil Yeniceliler, bugüne dek düğünlerini mahalle aralarında yapmak zorunda kalıyorlardı. Onların bu konudaki ihtiyaçlarını yapacağımız düğün salonuyla gideriyoruz.?
ATATÜRK BÜSTÜ AÇILIŞI
Ardından, mahalleye kazandırılan yeni Atatürk büstünün açılışı gerçekleştirildi. Buradaki törende muhtar Nuri Varlık ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Uğur Kayaalp´in konuşmalarının ardından söz verilen Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, ?Ülkemiz için en önemli değerlerin başlarında bayrağımız ve Atatürk´ümüz gelir? diye konuştu.
ENGELLİ ARACI
Daha sonra mahallede yaşayan engelli vatandaş Mustafa Çiga´ya akülü engelli aracı başkan Mirza tarafından verildi. 8 bin lira değerindeki aracın, engelli vatandaşa gönderilmek üzere Hollanda´daki bir Türk derneği tarafından iletildiği belirtildi.
ERDEK DE TÖRENDEYDİ
Açılış törenlerine CHP Bandırma İlçe Başkanı Atilla Atakay, CHP Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal, CHP Erdek ilçe saymanı Hasan Geniş ve CHP Erdek Belediye Meclis Üyesi Canan Kırdar da katıldı.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Sahil Yenice neşeli
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli