Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Sahamızda Çanspora yenildik

Sahamızda Çanspora yenildik

Erdekspor: 0 Çanspor: 1

2012-2013 Süper Amatör futbol sezonuna hazırlık olarak çalışmalarını sürdüren Erdekspor kendi sahasında oynadığı 6. ve son hazırlık maçında sahadan 1-0 yenik ayrıldı.
Futbola uygun çok güzel bir Eylül günü Erdek 18 Eylül stadında oynanan ve baştan sona büyük bir mücadele içinde geçen hazırlık maçını Balıkesir bölgesi hakemlerimizden Hüseyin Kocadağlı, Ayşe Vağızkaya ve Selçuk Çoban hakem üçlüsü yönetti. 
Maça; Erdekspor : Murat, İsmail, Çağatay, Mehmet, Onur, Engin, Gökhan, B.Uğur, Maşallah, Abdi ve Soner  on biri ile çıktı.
Çanspor: Ergin, Burhan, Mustafa, Mehmet, Oktay, Junyor, Gökhan, Oğuz, Volkan, Hüseyin ve Kırız  onbiri ile oynadılar.
Gol: Dk.35 Gökhan
Maça Erdekspor başladı. İlk dakikalardan itibaren oyunun kontrolünü eline alan Erdekspor sağlı sollu ataklarla tehlikeler yaratmaya kalkmış olsa da Çanspor kalecisi Ergin bu atakları yerinde müdahaleler ile önlemesini bildi. Özellikle 18 dk. da Soner`in serbest atışta köşeye gönderdiği topun aynı güzellikle kaleci Ergin tarafından kurtarılışı mükemmeldi. Bu arada 14. dakikada Abdi`nin vuruşu ile topun üst direkten önce yere ve sonra sahaya dönüşü Erdekspor adına büyük şansızlıktı.
Gol 35. dakikada Gökhan`ın ceza alanı dışından vuruşu ile geldi. Bu arada topun yerden sekmesiyle kaleci Murat`ı yanıltığını söylememiz gerekiyor.
İlk yarı 0-1 konuk takım Çanspor`un lehine kapandı.
İkinci yarıya Erdekspor yine iyi başladı ama konuk takımın uzun adamlardan kurulu defans bloğunu aşmak bir türlü mümkün olmadı. İyi kapanarak iyi bir defans anlayışını Erdek`te sergileyen konuk takım Çanspor bu yönüyle başarılıydı diyebiliriz. Ama unutmayalım ki Erdekspor`da geçtiğimiz Pazar gününden bu güne kadar geçen 7 gün içinde ikisi deplesman olmak üzere üçüncü maçını oynamakta olan bir ekibimiz. Ama ne olursa olsun bundan böyle ligde bu tarz görebileceğimiz kapalı defanslara karşı Erdekspor gol için mutlaka bir çıkış yolu bulmalı. Örneğin uzaktan şut denemelerini yapmalı veya kenarlardan gelerek sert ortalarla gol yollarını denemeli diyebiliriz.
Konuk takımdan bu gün kalecileri Ergin iyi oynadı. Mehmet ve Oktay her topa müdahale ettiler. Hüseyin gol için çok çalıştı.
Erdekspor`a gelince; bu son hazırlık maçına sanki lig provası yaparcasına Orhangazi oyun planıyla çıktılar gibi. İyi pas yaptılar. Topu iyi kullanarak gittikleri Çan kalesinde iki topları da direkten geri geldi ve bir o kadar topları da Kaleci Ergin`in ellerinde eridi diyebiliriz. Demem o ki bir maçta gol çok önemli. Gol olmayınca biliyoruz ki iyi oyun bir mana ifade etmiyor. Ama ne olursa olsun ben Talat Evren hocamızın bu konuyu çözebileceğini düşünüyorum. 
Erhan Göçmen


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli