Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Sağlıklı Kentler Birliği Meclisi Balıkesir´de gerçekleşti

Sağlıklı Kentler Birliği Meclisi Balıkesir´de gerçekleşti

Balıkesir, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği´nin 24. Meclis toplantısına ev sahipliği yaptı.

Balıkesir, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği´nin 24. Meclis toplantısına ev sahipliği yaptı.
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği yönetim kurulu ve üyeleri, ?Fiziksel Aktivite ve Aktif Yaşam? konusunu ele almak amacıyla 27-28-29 Mayıs tarihlerinde Balıkesir Konferansında bir araya geldi.
24. Olağan Meclis Toplantısının gerçekleştiği, ?Fiziksel Aktivite ve Aktif Yaşam? başlıklı konferans Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyelerinin ev sahipliklerinde yapıldı. Fiziksel Aktivite ve Aktif Yaşam konularında yapılan araştırmaların paylaşıldığı Balıkesir Konferansına Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Balıkesir Büyükşehir
Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile birlikte birçok belediye başkanı, meclis üyeleri, koordinatörler ve uzmanlar katıldı.
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Buluşmasının ev sahibi Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, insanların sağlığı ve refahı için çalıştıklarını ifade etti.
Coğrafyasında Kaz Dağları ile 300 kilometrelik sahil bandı bulunan Balıkesir´in termal yapısı ve doğasıyla sağlık ve doğa turizminde de cazibe merkezi olduğunu vurgulayan Başkan Uğur, Kuzey Ege ve Güney Marmara´da bulunan Balıkesir´in adeta parlayan bir yıldız olduğunu bildirdi. Sağlıklı Kentler Birliği üyesi olarak Balıkesir Buluşmasına ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını açıkladı.
Konuşmaların ardından Sağlıklı Kentler Birliği Meclis Toplantısına geçildi.
Gündem maddelerinin ele alındığı olağan meclis toplantısında Recep Altepe tek adayı olarak yeniden Birlik Başkanı seçilirken Birlik Encümen Üyeliklerine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli ve Çankaya Belediye Başkanı Emre Çakır seçildiler.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli