Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Sağlıkçılardan Huzurevine "Büyüklerimize Saygı" ziyareti

Sağlıkçılardan Huzurevine

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile birlikte, Ekim ayının ilk haftasına denk gelen "Yaşlılar Günü" nedeniyle Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon merkezinde bir program gerçekleştirdi.

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile birlikte, Ekim ayının ilk haftasına denk gelen "Yaşlılar Günü" nedeniyle Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon merkezinde bir program gerçekleştirdi.
Balıkesir İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, ?Her insan için değişik anlam ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Onlara gereken saygıyı ve ihtimamı göstermek toplum olarak hepimizin görevidir. Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşlı nüfus giderek artmaktadır. Bu artışın nedeni, teknolojik ilerlemelerin sağladığı kolaylıklar ve tıbbi gelişmeler neticesinde hayatta beklenen yaşam süresinin uzamasıdır.? diye konuştu.
65 yaş ve üzeri sağlık hizmetlerini geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bazı etkinliklerle kamuoyunda farkındalık oluşturmanın hedeflendiğini söyleyen Yılmaz, ?Bu amaçla Aile ve Sosyal Politikalara bağlı Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi´nde yaşayan büyüklerimize Sağlık Müdür Yrd. Dr Refik Budak, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Servet Kocaöz, Aile Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Kasım Karababa ile birlikte ziyaret gerçekleştirildiğini belirtti.
Ziyarette, odalarında ve toplu yaşam alanlarında ziyaret edilen vatandaşların şikayetleri dinlendi, talepleri değerlendirildi en önemlisi de güzel sohbetler edilerek duygusal anların yaşanmasına katkıda bulunuldu. Büyüklerimiz yöneticilerle sohbet ederken bir taraftan da sağlık ekipleri tek tek muayeneleri gerçekleştirdi. Kemik dansitometresi ile ölçümler yapıldı, ağız ve diş muayeneleri yapılarak gerekli tedaviler düzenlendi, göz muayenesi için gerekli cihazlarlar kamu hastanelerinde getirilerek, göz uzmanı tarafından muayeneleri yapıldı.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli